MAXTV.gr

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε, μετά την απολογία του ο 37χρονος ιδιοκτήτης των σκυλιών που κατασπάραξαν την 50χρονη Ελισάβετ στη Νεοχωρούδα της Θεσσαλονίκης.
Ο 37χρονος, σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, αρνήθηκε την κατηγορία της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο, η οποία του αποδίδεται, εκφράζοντας τη βαθιά του λύπη του για τον χαμό της γυναίκας.
Ο ιδιοκτήτης των σκυλιών ζήτησε συγγνώμη από την οικογένεια της 50χρονης.
Οι ισχυρισμοί του ωστόσο δεν έπεισαν εισαγγελέα και ανακριτή που του «έδειξαν» τον δρόμο για τις φυλακές.
Ο εισαγγελέας είχε ασκήσει σε βάρος του ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος, για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο.
Κατά πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, τη νομική βάση για την απαγγελία κατηγορίας σε κακουργηματικό βαθμό σε βάρος του 37χρονου, έδωσε απόφαση του Αρείου Πάγου που επικύρωσε καταδίκη ιδιοκτήτη σκύλου για βαριά σωματική βλάβη σε βάρος πεζού, κρίνοντας ότι η συγκεκριμένη πράξη τελέστηκε με ενδεχόμενο δόλο -επειδή δεν έλαβε τα κατάλληλα μέτρα φύλαξης παρότι γνώριζε ότι το ζώο είναι επικίνδυνο- αποδεχόμενος έτσι τον κίνδυνο που τελικά πραγματώθηκε.
Η υπεράσπιση του 37χρονου κατηγορούμενου από τη Νεοχωρούδα έκανε λόγο για «νομικό σφάλμα», υποστηρίζοντας ότι η κατηγορία θα έπρεπε να αντιμετωπιστεί στην πλημμεληματική της μορφή ως ανθρωποκτονία εξ αμελείας. Μεταφέροντας τη θέση του εντολέα του ανέφερε ότι τα σκυλιά δεν είχαν εκδηλώσει άλλη φορά επιθετική συμπεριφορά και ήταν εκπαιδευμένα. Ως προς το κρίσιμο ζήτημα για το πώς διέφυγαν από την περίφραξη της αυλής του 37χρονου, ο ίδιος -διά του συνηγόρου του- ανέφερε ότι εκείνη τη μέρα τα ζώα άνοιξαν μία μικρή τρύπα στον συρμάτινο φράχτη, περίπου 30 εκατοστών, απ’ όπου διέφυγαν, χωρίς ο ίδιος να αντιληφθεί το παραμικρό.
Ο ισχυρισμός αυτός όμως κατά πως φαίνεται καταρρίπτεται από την κατάθεση του γείτονα, την οποία μετέφερε τόσο κατά την αστυνομική προανάκριση όσο και ενώπιον της ανακρίτριας που χειρίζεται την υπόθεση και τον κάλεσε χθες για εξέταση. Ο μάρτυρας επισήμανε πως «βλέπαμε πολλές φορές τα σκυλιά να κυκλοφορούν έξω», πράγμα που σημαίνει ότι η περιγραφόμενη τρύπα υπήρχε από προγενέστερο χρονικό διάστημα.

«Τα είδα να κυκλοφορούν ελεύθερα εκείνη την ημέρα»

Άλλος κάτοικος της περιοχής καταγγέλλει κι εκείνος ότι τα σκυλιά περιφέρονταν ελεύθερα και μάλιστα σε απόσταση ενός χιλιομέτρου από το σπίτι του ιδιοκτήτη.
Όπως υποστηρίζει ο κ. Γιώργος Γρηγορομιχελάκης, μιλώντας στο Mega, «πέντε φορές μέσα σε ένα μήνα τα είδα κοντά στο μαγαζί μου, ορμούσαν σε γάτες και την ημέρα που πέθανε η 50χρονη τα είδα δύο ώρες πριν να κυκλοφορούν ελεύθερα» .
Ερωτηθείς αν είχαν γίνει ποτέ υποδείξεις ή συστάσεις στον 37χρονο για τα σκυλιά του, ο κ. Γρηγορομιχελάκης λέει ότι δεν ήξεραν σε ποιον ανήκουν και «θεωρούσαμε ότι έφευγαν από κάποιο μαντρί».
Πριν από έναν μήνα τα σκυλιά αυτά, σύμφωνα με τον κ. Γρηγορομιχελάκη, δάγκωσαν έναν άλλον κάτοικο της περιοχής. «Μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας και έχει ακόμα σημάδι στο πόδι του» λέει χαρακτηριστικά.

«Αυτά τα σκυλιά είναι δολοφόνοι, δεν είναι εκπαιδευμένα» συγκλονίζει ο κηπουρός της 50χρονης
«Αυτά τα σκυλιά που δάγκωσαν, δεν είναι καλά σκυλιά, είναι δολοφόνοι, δεν είναι εκπαιδευμένα» περιέγραψε ο κηπουρός της 50χρονης που ήταν στην αυλή την ώρα που την κατασπάραξαν τα σκυλιά.
«Κατέβηκα από τη σκάλα να δω τι γίνεται μέσα και από ένα κενό την είδα μπρούμυτα. Τα ρούχα της ήταν σκισμένα. Όταν το είδα αγχώθηκα για το πού είναι τα σκυλιά. […] Προσπαθούσα να την ξυπνήσω, αλλά τα μάτια της ήταν στο κενό. Το σώμα της είχε πολλές τρύπες, τα παπούτσια ήταν βγαλμένα και φώναζα τα παιδιά της και όταν ήρθαν, άρχισαν να φωνάζουν. Τους έλεγα να μου φέρουν μία κουβέρτα για να μην κρυώνει. Βαριανάσαινε, αλλά τα μάτια δεν ανοιγόκλειναν», συνέχισε, μιλώντας στο Live News.
«Τους είπα να φωνάξουν ένα ασθενοφόρο κι εκείνο άργησε μία ώρα. Ήρθε μόνο ο οδηγός, κατέβηκε και δεν ήξερε τι να κάνει. Ήρθε ένα δεύτερο με μία νοσοκόμα και στη συνέχεια και τρίτο και μετά και η αστυνομία. Έπαθα σοκ».

Related posts