MAXTV.gr

Ο Έλτον Τζον μπήκε επίσημα στο κλαμπ EGOT, όταν κέρδισε το βραβείο Emmy στην 75η απονομή για το αφιέρωμα του Disney+ «Elton John Live: Farewell From Dodger Stadium».

Το ακρωνύμιο EGOT αφορά τους λίγους και εκλεκτούς καλλιτέχνες που έχουν κερδίσει τα τέσσερα μεγάλα βραβεία της αμερικανικής βιομηχανίας του θεάματος: Emmy, Grammy, Oscar και Tony. Ανάμεσά τους, η Οντρεϊ Χέπμπορν, η Γούπι Γκόλντμπεργκ, ο Μελ Μπρουκς, ο Τζον Λέτζεντ, η Τζένιφερ Χάντσον.

Στο παρελθόν ο Έλτον Τζον έχει κερδίσει δύο Όσκαρ καλύτερου πρωτότυπου τραγουδιού∙ το 2020 για το «(I’m Gonna) Love Me Again» στο «Rocketman» και το 1995 για το «Can You Feel The Love Tonight» στο «The Lion King».

Το 2000 κέρδισε το βραβείο Tony καλύτερης πρωτότυπης μουσικής για θέατρο, για το έργο «Aida». Επίσης στη διάρκεια της πολύχρονης καριέρας του έχει κερδίσει έξι βραβεία Grammy.

Το βράδυ της Δευτέρας έβαλε το… E στο EGOT κερδίζοντας Emmy στην κατηγορία outstanding variety special για το αφιέρωμα του 2022 «Elton John Live: Farewell From Dodger Stadium», το οποίο αποτύπωσε την τελευταία εμφάνιση της αποχαιρετιστήριας περιοδείας του στη Βόρεια Αμερική στο γήπεδο μπέιζμπολ του Λος Άντζελες.

Ο Έλτον Τζον δεν ήταν παρών στην τελετή απονομής των Emmy, αλλά σε δήλωση που έστειλε στο CNNi σημείωσε ότι νιώθει «ιδιαίτερα ταπεινός που μπαίνω στην απίστευτα ταλαντούχα ομάδα των νικητών του EGOT απόψε».

«Το ταξίδι μέχρι αυτή τη στιγμή ήταν γεμάτο με πάθος, αφοσίωση και την αμέριστη υποστήριξη των θαυμαστών μου σε όλο τον κόσμο. Η αποψινή βραδιά είναι μια απόδειξη της δύναμης των τεχνών και της χαράς που φέρνει στις ζωές όλων μας», δήλωσε. «Ευχαριστώ όλους όσους με έχουν υποστηρίξει καθ’ όλη τη διάρκεια της καριέρας μου, είμαι απίστευτα ευγνώμων».

ΠΗΓΗ: cnn

Related posts