MAXTV.gr

Τα καύσιμα για να κατέβει ένα τρακτέρ στην Αθήνα και να επιστρέψει στη βάση του υπολογίζεται ότι κοστίζει περίπου 700 ευρώ. Προφανώς και για τα υπόλοιπα έξοδα θα απαιτούνται μίνιμουμ 100 ευρώ.

Πρόκειται για ένα πολύ υπολογίσιμο ποσό, που δεν σπαταλιέται εύκολα- και καταλαβαίνει κανείς την αποφασιστικότητα που υπάρχει μεταξύ των αγροτών.

-Οι αγρότες αποφάσισαν ότι στην Αθήνα θα έρθουν όσα τρακτέρ τρέχουν πάνω από 40 χιλιόμετρα την ώρα.

-Για να έρθει ένα τρακτέρ από τη Θεσσαλία -πχ από το μπλόκο της Νίκαιας- στην Αθήνα χρειάζεται περίπου 15 ώρες. Γι΄ αυτό και οι Θεσσαλοί αγρότες θα διανυκτερεύσουν το βράδυ της Δευτέρας στο Κάστρο της Βοιωτίας και από εκεί την Τρίτη το πρωί θα ξεκινήσουν την πορεία προς την Αθήνα.

-Οι αγρότες, επίσης, αρνούνται να έρθει στην Αθήνα ένας συμβολικός αριθμός τρακτέρ.

Στη Θεσσαλία, αλλά και σε άλλες περιοχές, δημιουργείται ένα πρωτοφανές κίνημα αλληλεγγύης. Συνδικάτα. αυτοδιοίκηση, αλλά και απλοί άνθρωποι συνεισφέρουν ώστε οι αγρότες να ενισχυθούν και να μπορέσουν να έρθουν Τρίτη μεσημέρι στην Αθήνα. Στην Αθήνα, όπου προετοιμάζονται ήδη συγκεντρώσεις υποδοχής και συμπαράστασης των αγροτών από συνδικάτα και φοιτητές.

Γι΄ αυτό και οι αγρότες είναι αισιόδοξοι πως και στο Σύνταγμα θα μπουν με τα τρακτέρ και η κυβέρνηση θα αναγκαστεί να ικανοποιήσει και άλλα αιτήματά τους, που γι΄ αυτούς είναι προϋπόθεση προκειμένου να καλλιεργήσουν τη γη και την επόμενη χρονιά!

Related posts