MAXTV.gr

Για «έκρηξη» κοροναιού και ιώσεων κάνει λόγο ο καθηγητής, Πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης επισημαίνοντας  στην «Π» ότι η κορύφωση θα έρθει μετά τις γιορτές.

Και είναι λογικό, αφού, όπου σημειώνεται συγχρωτισμός πολλών ατόμων σε κλειστούς χώρους, οι αναπνευστικές λοιμώξεις εξαπλώνονται ταχύτερα.

«Αφήσαμε στην άκρη όλα τα μέτρα προστασίας και δεν εμβολιαζόμαστε.

Αυτό μπορεί να σημαίνει βαριά νόσηση, διασωλήνωση, ακόμη και θάνατο.

Δεν είναι καλό να παίζεις με αυτά» μας είπε ο κ.Τζανάκης.

Οι γιατροί συμβουλεύουν όσους παρουσιάζουν συμπτώματα συναχιού, πονόλαιμου και πυρετού να μένουν μακριά από  γιορτινές συγκεντρώσεις, ειδικά αν πρόκειται σε αυτές να συμμετάσχουν ηλικιωμένοι παππούδες και γιαγιάδες.

«Με την υγεία μας δεν παίζουμε» μας είπε ο 
καθηγητής Πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης
«Με την υγεία μας δεν
παίζουμε» μας είπε ο
καθηγητής Πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης

Παράλληλα, επισημαίνουν ότι οι υπερήλικοι όταν βγαίνουν από το σπίτι για παράδειγμα για καθημερινά ψώνια, θα πρέπει οπωσδήποτε να φοράνε μάσκα.

Αναφερόμενοι στα εμβόλια υπογραμμίζουν ότι η συμμετοχή στον εμβολιασμό για τη νέα υποπαραλλαγή της  Covid-19 είναι χαμηλή και τονίζουν ότι πρέπει να εμβολιαστούν όλοι οι πολίτες άνω των 60 χρόνων, οι οποίοι μέχρι τώρα δείχνουν να θεωρούν πως, δεδομένων των προηγούμενων δόσεων, το νέο εμβόλιο δεν είναι πλέον απαραίτητο.

«Κάτι τέτοιο δεν ισχύει, ο νέος εμβολιασμός είναι ιδιαίτερα σημαντικός», λένε κατηγορηματικά.  Υπενθυμίζουν ότι όσοι νοσούν θα πρέπει να ακολουθούν αμέσως την απαραίτητη θεραπεία και να αναβάλουν τον εμβολιασμό για 3 μήνες και όσοι κρυολογούν θα πρέπει να περιμένουν λίγες μέρες, ώσπου να εμβολιαστούν, διότι διαφορετικά το κρυολόγημά τους θα επιδράσει στην αποτελεσματικότητα του εμβολίου.

Ο καθηγητής Νίκος Τζανάκης επισημαίνει ότι οι νοσηλείες από κοροναϊό παραμένουν σταθερές, ωστόσο στο ΠΑΓΝΗ το τελευταίο διάστημα ο αριθμός των νοσηλευόμενων δεν «πέφτει» κάτω απο τα 10 άτομα.

Και θάνατος

Μάλιστα πριν περίπου 2 εβδομάδες ένας άνδρας απο τη νότια Κρήτη κάτω  των 65 ετών, με χρόνια προβλήματα υγείας, έχασε την ζωή του από Covid.

Όσον αφορά στα παιδιατρικά περιστατικά με στρεπτόκοκκο, είναι αυξημένα, σύμφωνα με τον καθηγητή Παιδιατρικής Μανόλη Γαλανάκη ο οποίος είπε στην «Π» ότι υπάρχουν και παιδιά που νοσούν βαριά όμως η ασθένειά τους αντιμετωπίζεται επιτυχώς.

Ο καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών Γκίκας Μαγιορκίνης  τόνισε ότι «τα συμπτώματα στο παιδί που πρέπει να οδηγήσουν το γονέα σε υποψία στρεπτόκοκκου είναι οι πρησμένες αμυγδαλές και ο υψηλός πυρετός. Τότε θα πρέπει να απευθυνθούν στον θεράποντα παιδίατρο, ο οποίος θα συνταγογραφήσει αντιβιοτικό σκεύασμα».

Σχετικά με τις μεγάλες ουρές στα νοσοκομεία και τις κλινικές παίδων, ανέφερε ότι αυτές «οφείλονται στην αύξηση των περιστατικών και ίσως και σε μια αυξημένη φοβία εκ μέρους των γονέων». «Να βοηθήσουν την κατάσταση αποφεύγοντας να παραπέμπουν στα νοσοκομεία παίδων περιστατικά που δε συγκεντρώνουν όλη τη σχετική συμπτωματολογία».

https://patris.gr/

Related posts