MAXTV.gr
ΝΟΜΟΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Ενδοσχολική βία: Ξυλοδαρμός 13χρονου μαθητή στο 4ο Γυμνάσιο Καλαμάτας

Άλλο ένα φαινόμενο ενδοσχολικής βίας έλαβε χώρα χτες το πρωί στο 4ο Γυμνάσιο Καλαμάτας. Ήταν 11 το πρωί και τα παιδιά είχαν βγει διάλειμμα, όταν ξαφνικά τρεις μαθητές της Α’ Γυμανσίου στράφηκαν εναντίον συμμαθητή τους και άρχισαν να τον χτυπούν.

Αποτέλεσμα ήταν να τον τραυματίσουν και να μεταφερθεί λίγα λεπτά αργότερα με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Καλάματας με τραύματα κυρίως στο κεφάλι.
Στη συνέχεια οι γονείς του υπέβαλαν μήνυση και σήμερα συνελήφθη ο γονέας παιδιού που επιτέθηκαν στον 13χρονο με την κατηγορία της παραμέλησης εποπτείας ανηλίκου, ενώ η Αστυνομία συνεχίζει την διερεύνηση του περιστατικού για περεταίρω ενέργειες σε όλους τους εμπλεκομένους.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Messinialive οι γονείς των παιδιών του Σχολείου και οι καθηγητές είναι ανάστατοι κι αύριο Τετάρτη 3 Απριλίου έχει συγκληθεί εκτάκτως συμβούλιο των διδασκόντων για την λήψη μέτρων.
Δυστυχώς τα φαινόμενα ενδοσχολικής βίας και εκφοβισμού λαμβάνουν πανελλαδικά μεγάλες διαστάσεις και σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα του Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Ψυχικής Υγείας, 1 στους 3 μαθητές έχει εμπλακεί σε βίαιο καυγά ενώ 1 στους 8 έχει συμμετάσχει σε bulling…

Related posts