MAXTV.gr

Το συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας θα διαρκέσει ως την Κυριακή 7 Απριλίου και έχει επετειακό χαρακτήρα, καθώς φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από την ίδρυση του κόμματος.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε εκτενώς στην προσφορά της ΝΔ στη χώρα κατά τα 50 χρόνια από την ίδρυση της, τόνισε το έργο της κυβέρνησης, ενώ άσκησε δριμεία κριτική στην αντιπολίτευση, καλώντας παράλληλα τους πολίτες να σταθμίσουν με φρόνηση την απόφαση τους στην κάλπη των ευρωεκλογών.

Ο κ.Μητσοτάκης τόνισε ότι ως Πρωθυπουργός έχει ισχυρή εντολή να οδηγήσει την Ελλάδα εκεί που της αξίζει, “κυρίαρχη και θωρακισμένη, να εμπνέει σεβασμό στους φίλους και αναδίπλωση στους εχθρούς, με τους πολίτες της να ευημερούν, έχοντας αξιοπρεπείς μισθούς και σύγχρονη υγεία και παιδεία”. Παράλληλα επισήμανε ότι ως Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έχει δεσμευτεί, και έχει υπογράψει με τον κόσμο συμφωνία αλήθειας, ώστε η παράταξη να γνωρίζει μόνο νίκες.

Ο πρωθυπουργός είπε ότι η ΝΔ είναι η παράταξη που μπορεί να μεταφράζει τις ευρωπαϊκές πολιτικές σε οφέλη για τη χώρα. Αναφερόμενος στις κάλπες των ευρωεκλογών είπε ότι ο Ιούνιος θα είναι καθοριστικός όχι μόνο για την επόμενη ημέρα στην Ευρώπη αλλά για τις επόμενες ημέρες στη χώρα μας. «Σας κοιτώ στα μάτια και απευθύνομαι με ειλικρίνεια.

Δεν είναι καιρός για χαλαρή νοοτροπία αλλά για συσπείρωση. Οι επικείμενες εκλογές δεν προσφέρονται για αδιαφορία, αδράνεια ή αποχή», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός. Ο κ. Μητσοτάκης είπε σε όσους σκέφτονται δήθεν μηνύματα διαμαρτυρίας ότι τα νιώθει πριν φτάσουν στην κάλπη και πως συχνά η απερίσκεπτη ψήφος γίνεται συχνά ψήφος αψήφιστη.

«Έχουμε χρέος να απαντάμε στον μηδενισμό χωρίς να αρνούμαστε αστοχίες αλλά πείθοντας ότι δεν υποτασσόμαστε σε αυτές. Ζητούμε από τους πολίτες να πουν ένα μεγάλο ναι στη σταθερότητα, στη συνέχεια και στη σιγουριά», συνέχισε. «Ας κάνουμε τη νίκη στις ευρωεκλογές καινούργιο ξεκίνημα για την πατρίδα» «Η ΝΔ είναι η παράταξη που κράτησε την Ελλάδα στην Ευρώπη το καλοκαίρι του 2015.

Να συσπειρωθούμε και να ενωθούμε όπως το κάναμε στις εκλογές του περασμένου Μαΐου και του περασμένου Ιουνίου», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο συνέδριο της ΝΔ.

«Ανοιγόμαστε σε όλη τη χώρα. Περιγράφουμε τις κατακτήσεις που δεν πρέπει να κινδυνεύσουν και τις πολλές μικρές νίκες γύρω μας. Σε ο,τι με αφορά δηλώνω πρώτος παρών στην ωραία μας εκστρατεία. Έχω καθήκον ως πρωθυπουργός να οδηγήσω την Ελλάδα εκεί που της αξίζει. Ως πρόεδρος της ΝΔ έχω δεσμευτεί και υπογράψει μαζί σας συμφωνία αλήθειας η παράταξη μας να γνωρίζει μόνο νίκες», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης.

«Θα μείνω πιστός και στις δυο αποστολές μου. Ακλόνητη απόφαση μας να προχωρήσουμε μπροστά μας. Τα μπλε λάβαρα της ΝΔ ενώνονται με τη μπλε σημαία της Ευρώπης. Ξεκινάμε με αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία. Ένα κόμμα που χτίζει το σήμερα με το βλέμμα στο αύριο. Ερχόμαστε από πολύ μακριά, πηγαίνουμε πολύ μακριά.

Ας κάνουμε τη νίκη στις ευρωεκλογές καινούργιο ξεκίνημα για την πατρίδα», τόνισε ο πρωθυπουργός κλείνοντας την ομιλία του την πρώτη ημέρα του 15ου συνεδρίου της ΝΔ.

Related posts