MAXTV.gr

Οι κουραμπιέδες είναι ένα από τα πιο αγαπημένα γλυκά των Χριστουγέννων. Είναι νόστιμοι, τραγανοί και αρωματικοί, αλλά δυστυχώς δεν διατηρούνται φρέσκοι για πολύ καιρό. Με μερικά απλά tips, μπορείτε να διατηρήσετε τους κουραμπιέδες σας φρέσκους για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Πώς να διατηρήσετε τους κουραμπιέδες φρέσκους για περισσότερο καιρό

  • Αφήστε τους να κρυώσουν εντελώς πριν τους φυλάξετε. Αν τους βάλετε στο δοχείο τους ζεστούς, θα στεγνώσουν πιο γρήγορα.
  • Φυλάξτε τους σε αεροστεγές δοχείο. Αυτό θα βοηθήσει να διατηρηθούν τραγανοί και να μην απορροφήσουν υγρασία από τον αέρα.
  • Βάλτε τους σε δροσερό και σκοτεινό μέρος. Η ζέστη και το φως του ήλιου θα τους κάνουν να στεγνώσουν πιο γρήγορα.
  • Μην ψήνετε τους κουραμπιέδες σας για πολύ ώρα. Αν τους ψήσετε πολύ, θα στεγνώσουν.

Αν θέλετε να διατηρήσετε τους κουραμπιέδες σας ακόμα πιο φρέσκους, μπορείτε να τους βάλετε στην κατάψυξη. Στην κατάψυξη μπορούν να διατηρηθούν για έως και 6 μήνες. Για να τους ξεπαγώσετε, απλώς αφήστε τους να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου για αρκετές ώρες.

Με αυτές τις συμβουλές, μπορείτε να απολαύσετε τους κουραμπιέδες σας για περισσότερο καιρό και να τους μοιραστείτε με τους αγαπημένους σας.

2 συνταγές για αφράτους και γευστικούς κουραμπιέδες που αξίζει να δοκιμάσετε

Συνταγή για παραδοσιακούς κουραμπιέδες

Υλικά

  • 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 250 γρ. βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 2 αυγά
  • 2 κ.γ. κανέλα
  • 1 κ.γ. γαρίφαλο
  • 1/2 κ.γ. σόδα

Οδηγίες

  1. Σε ένα μίξερ, χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
  2. Προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα και χτυπάμε καλά.
  3. Σε ένα άλλο μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι, την κανέλα, το γαρίφαλο και τη σόδα.
  4. Προσθέτουμε τα στερεά υλικά στο υγρό μείγμα και ανακατεύουμε μέχρι να σχηματιστεί μια ζύμη.
  5. Πλάθουμε τη ζύμη σε μικρά κουραμπιέδες και τα τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
  6. Ψήνουμε για 20-25 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
  7. Αφήνουμε τους κουραμπιέδες να κρυώσουν εντελώς.
  8. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Συνταγή για κουραμπιέδες με σοκολάτα

Οι κουραμπιέδες με σοκολάτα είναι μια πιο πλούσια και γευστική εκδοχή των παραδοσιακών κουραμπιέδων. Είναι αφράτοι, τραγανοί και με ξεχωριστή γεύση σοκολάτας.

Υλικά

  • 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 250 γρ. βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 2 αυγά
  • 2 κ.γ. κανέλα
  • 1 κ.γ. γαρίφαλο
  • 1/2 κ.γ. σόδα
  • 100 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη

Οδηγίες

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C.
  2. Σε ένα μίξερ, χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
  3. Προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα και χτυπάμε καλά.
  4. Σε ένα άλλο μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι, την κανέλα, το γαρίφαλο και τη σόδα.
  5. Προσθέτουμε τα στερεά υλικά στο υγρό μείγμα και ανακατεύουμε μέχρι να σχηματιστεί μια ζύμη.
  6. Προσθέτουμε την κουβερτούρα και ανακατεύουμε ξανά.
  7. Πλάθουμε τη ζύμη σε μικρά κουραμπιέδες και τα τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
  8. Ψήνουμε για 20-25 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
  9. Αφήνουμε τους κουραμπιέδες να κρυώσουν και σερβίρουμε.

Related posts