MAXTV.gr

Σε μια καλή χρονιά εξελίσσεται η φετινή για τους παραγωγούς πορτοκαλιών της χώρας. Στην Αργολίδα οι τιμές στα πορτοκάλια για νωπή χρήση αλλά και για χυμοποίηση κυμαίνονται σε καλά επίπεδα.

Όπως αναφέρουν κύκλοι της αγοράς, υπάρχουν ζημιές στην παραγωγή της Βραζιλίας και των ΗΠΑ, με αποτέλεσμα να υπάρχει αυξημένη ζήτηση για χυμό στη διεθνή αγορά. Αυτό αναμένεται να φέρει μια άνοδο της τιμής του χυμού και στην χώρα μας.

Ο πρόεδρος της ΚΑΣΟΑ ΔΑΝΑΟΣ, Κωνσταντίνος Πιπέρος, τόνισε στον ΑγροΤύπο ότι «η συγκομιδή για τις Ναβαλίνες έχει ξεκινήσει στην Αργολίδα. Την Τετάρτη (1/11) έχουμε συνάντηση στην Πυργέλλα για το θέμα της διακίνησης εσπεριδοειδών. Πάντως η εικόνα φέτος είναι καλή και αυτή την περίοδο οι Ναβαλίνες έχουν τιμές από 37 λεπτά έως 40 λεπτά το κιλό».

Όπως δήλωσε μιλώντας στον ΑγροΤύπο ο παραγωγός από την Αργολίδα, Βασίλης Ντόκος, «υπάρχει καλή ζήτηση και συνεχίζονται οι κοπές. Ήδη η εταιρεία Λακωνικοί Κήποι ανακοίνωσαν τιμή για χυμοποίηση στα 20 λεπτά το κιλό. Εκτιμώ ότι θα ακολουθήσουν και τα υπόλοιπα χυμοποιία στην τιμή. Όσον αφορά την νωπή κατανάλωση μικτά η τιμή παραγωγού φτάνει για τα καλής ποιότητας πορτοκάλια στα 45 λεπτά το κιλό».

Ο κ. Θωμάς Φάκλαρης, από τον Συνεταιρισμό Σκαφιδακίου, δήλωσε στον ΑγροΤύπο ότι «η περιοχή μου είναι από τις πρώιμες και έχουν ξεκινήσει οι πρώτες κοπές για τα πορτοκάλια Ναβαλίνες. Τα νωπά πορτοκάλια έχουν αρχική τιμή 40 έως 42 λεπτά το κιλό. Ο καιρός όμως είναι ακόμη ζεστός και αυτό καθυστερεί να πάρουν τα πορτοκάλια τον σωστό χρωματισμό».

Ο κ. Πέτρος Μπλέτας, παραγωγός από την Σκάλα Λακωνίας δήλωσε στον ΑγροΤύπο ότι «ολοκληρώθηκε η συγκομιδή Βαλέντσια και ξεκίνησε από σήμερα οι κοπές για τις Ναβαλίνες. Αυτή την εποχή τα νωπά δίνουν τιμή στα 35 έως και 45 λεπτά για τα καλής ποιότητας Ναβαλίνες. Επίσης ανακοινώθηκε τιμή από χυμοποιείο της περιοχής στα 25 λεπτά το κιλό (20 λεπτά για παραγωγό και 5 λεπτά για συνεργείο). Αν ο παραγωγός πάει τα πορτοκάλια στο εργοστάσιο θα πάρει 25 λεπτά το κιλό».
Παϊσιάδης Σταύρος

Related posts