MAXTV.gr

Σε τραγική κατάσταση, αφημένο στο έλεος της φύσης, βρίσκεται ο εμβληματικός “Παναγιώτης”, το κουφάρι πλοίου που έδωσε και το όνομα του στη διάσημη παραλία «Ναυάγιο» στη Ζάκυνθο.

Οι κακές καιρικές συνθήκες επιδεινώνουν την κατάσταση, ενώ η άμμος το έχει σκεπάσει σε μεγάλο βαθμό. Μάλιστα ένα τμήμα του φαίνεται να έχει αποκοπεί και να έχει πέσει στο έδαφος.

Για το ζήτημα μίλησε στην ΕΡΤ ο νέος δήμαρχος Ζακύνθου Γιώργος Στασινόπουλος, ο οποίος έχει ξεκινήσει σειρά επαφών με κυβερνητικούς φορείς προκειμένου ο δήμος να αναλάβει την αποκλειστική διαχείριση του «Ναυαγίου».

«Από το 1980 που έγινε το ατύχημα με το καράβι και βρίσκεται εκεί… δεν έχει σκύψει κανένας επάνω σε αυτό το πρόβλημα για τη συντήρηση… Τώρα όμως ήρθε η ώρα εμείς εδώ στη Ζάκυνθο να διαχειριστούμε το συγκεκριμένο σημείο. Βλέπουμε όλοι πως το καράβι εξαφανίζεται… Είναι κρίμα ένα τόσο πολυφωτογραφημένο σημείο που έρχονται από όλο τον κόσμο, το δεύτερο σε επισκεψιμότητα σημείο στην Ελλάδα, να είναι στο έλεος του Θεού» είπε μεταξύ άλλων.

«Οι επιστήμονες σήμερα αλλά και η τεχνολογία μπορεί να το επαναφέρει, να επαναφέρει την εικόνα αυτή την πολύ φωτογραφημένη, μπορεί να ξαναδημιουργήσει. Πρέπει να μας δώσει το δικαίωμα το κράτος να παρέμβουμε. Είμαστε σε συνεχή επαφή με το Υπουργείο για να πάρουμε όλες τις αδειοδοτήσεις. Αν μας δώσει τις άδειες και την ελευθερία να μπορέσουμε να κινηθούμε, εμείς αύριο το πρωί είμαστε έτοιμοι. Να τρέξουν οι διαδικασίες έτσι ώστε το καλοκαίρι να μπορεί πάλι και ο τουρίστας και ο επισκέπτης να έρθει να δει και να απολαύσει αυτή την πανέμορφη παραλία» σημείωσε ακόμη ο Γιώργος Στασινόπουλος.

Υπενθυμίζεται ότι τον περυσινό Ιούνιο απαγορεύτηκε το κολύμπι στην φημισμένη παραλία «Ναυάγιο» της Ζακύνθου,  με ΦΕΚ το οποίο προβλέπει την παραμονή των πλοίων εντός του όρμου για 20 λεπτά το πολύ, χωρίς να υπάρχει δυνατότητα για αγκυροβόληση ή προσέγγιση της παραλίας.

Το κλείσιμο της παραλίας για τους επισκέπτες είχε αποφασιστεί τον περασμένο Απρίλιο εξαιτίας του φόβου ότι θα προκληθούν κατολισθήσεις και ενδεχόμενοι τραυματισμοί, ύστερα από προειδοποιήσεις του προέδρου του ΟΑΣΠ και καθηγητή Ευ. Λέκκα.

Related posts