MAXTV.gr

ε νέα ειδικότητα για την Τουριστική Σχολή (ΙΕΚ Τουρισμού) στο Αργος το παράλληλο μηχανογραφικό ΙΕΚ 2023. 

Με έγκριση της νέας ειδικότητας Τεχνικός Αρτοποιίας & Ζαχαροπλαστικής οι υποψήφιοι των πανελληνίων 2023 θα μπορούν να υποβάλλουν αρχές Ιουλίου ηλεκτρονικά το παράλληλο Μηχανογραφικό Δελτίο (Π.Μ.Δ) για τα ΙΕΚ στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://michanografiko.it.minedu.gov.gr/ με κριτήριο μοριοδότησης το βαθμό απολυτηρίου και κοινωνικά κριτήρια ( τριτεκνία, πολυτεκνία κλπ) ( ΦΕΚ 3589/30-05-2023 Τεύχος Β). 

Οι τέσσερις (4) πλέον ειδικότητες του ΙΕΚ Τουρισμού Πελοποννήσου- Υπ Τουρισμού που θα εμφανίζονται στο παράλληλο μηχανογραφικό ( ΠΜΔ) φέτος είναι οι παρακάτω: 

1. ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΜΟΝΑΔΩΝ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ / ΙΕΚ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ (ΑΡΓΟΥΣ) -ΥΠ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ : 40 ΘΕΣΕΙΣ ( 20 ΠΡΩΙ & 20 ΑΠΟΓΕΥΜΑ ) 

2. ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ – ΑΡΧΙΜΑΓΕΙΡΑΣ ( ΣΕΦ) / ΙΕΚ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ (ΑΡΓΟΥΣ) -ΥΠ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ : 20 ΘΕΣΕΙΣ ΠΡΩΙΝΟ 

3. ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ( Οργάνωση Τουριστικού Γραφείου & Συνεδριακός Τουρισμός) / ΙΕΚ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ (ΑΡΓΟΥΣ) – ΥΠ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ : 20 ΘΕΣΕΙΣ ΠΡΩΙΝΟ 

4. ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΑΡΤΟΠΟΙΙΑΣ & ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ ΙΕΚ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ (ΑΡΓΟΥΣ) -ΥΠ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ : 20 ΘΕΣΕΙΣ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΟ 

Οι υποψήφιοι δεν έχουν περιορισμό στον αριθμό των ειδικοτήτων και των θέσεων. Τα αποτελέσματα και οι εγγραφές από το παράλληλο μηχανογραφικό θα ανακοινωθούν στο τέλος Αυγούστου 2023 από το Υπ Τουρισμού. 

Όσες θέσεις δεν καλυφθούν από το Παράλληλο Μηχανογραφικό θα προκηρυχθούν αρχές Σεπτεμβρίου 2023 από το ΙΕΚ Τουρισμού Πελοποννήσου – Υπ.Τουρισμού ώστε να καλυφθούν με μοριοδοτούμενα κριτήρια. 

Η Τουριστική σχολή ΙΕΚ Τουρισμού Πελ/σου βρίσκεται στην πόλη του Αργους ( ΔΑΝΑΟΥ 29) έχει αναπτύξει 11 τμήματα με 4 ειδικότητες εξειδίκευσης σε πρωινή και απογευματινή λειτουργία που ξεπερνούν σε δύναμη τους 180 μαθητές -τριες κατ΄ έτος. 

Η φοίτηση είναι διετής με 6 μηνη αμειβόμενη πρακτική άσκηση σε τουριστικές επιχειρήσεις επιπέδου 4* & 5* σε όλη την Ελλάδα και οδηγεί μετά από εξετάσεις πιστοποίησης σε Δίπλωμα επιπέδου 5 σύμφωνα με το Εθνικό πλαίσιο προσόντων και με προοπτική εισαγωγής σε ΑΕΙ κατόπιν σχετικών εξετάσεων και αντίστοιχης προκηρύξεως. 

Οι ενδιαφέρομενοι-νες μπορούν να αντλήσουν πληροφορίες για την σχολή και την φοίτηση στο Κωνσταντοπούλειο Μέγαρο , Δαναού 29 στο Αργος και στα τηλ 27510 20115 & 20127 αλλα και στο www.mintour.edu.gr 

ΑΡΓΟΣ 6/06/2023 

Ο Δ/ΝΤΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΚΑΧΡΙΜΑΝΗΣ

Related posts