MAXTV.gr

Τουλάχιστον τέσσερις ράβδοι χρυσού που βρέθηκαν κατά την έρευνα του FBI στο σπίτι του γερουσιαστή Μπομπ Μενέντεζ συνδέονται άμεσα με έναν επιχειρηματία από το Νιου Τζέρσεϊ που κατηγορείται τώρα για τη δωροδοκία του Μενέντεζ, σύμφωνα με δημοσίευμα του NBC που επικαλείται τα αρχεία του εισαγγελέα της κομητείας Bergen από μια υπόθεση ληστείας το 2013.

Ο επιχειρηματίας, Φρεντ Ντέιμπς, είχε δηλώσει στην αστυνομία ότι έπεσε θύμα ένοπλης ληστείας το 2013 και ζήτησε από την αστυνομία να βρει τις ράβδους χρυσού που του έκλεψαν. Ο Ντέιμπς ανέφερε ότι κλάπηκαν 500.000 δολάρια σε μετρητά και 22 ράβδοι χρυσού. Αργότερα, η αστυνομία συνέλαβε τέσσερα άτομα με τα κλοπιμαία.

Για να πάρει πίσω τα κλοπιμαία, ο Ντέιμπς υπέγραψε τα σχετικά έγγραφα που πιστοποιούσαν ότι οι ράβδοι χρυσού του ανήκαν.

«Κάθε ράβδος χρυσού έχει τον δικό της σειριακό αριθμό», είπε ο Ντέιμπς στις αστυνομικές αρχές το 2013 όταν του επέστρεψαν τα κλεμμένα τιμαλφή. «Όλες έχουν ειδική σφραγίδα… δεν θα δεις ποτέ δύο να έχουν την ίδια στάμπα».

Μια δεκαετία αργότερα, το FBI βρήκε τέσσερις ράβδους χρυσού με μοναδικούς σειριακούς αριθμούς στο Κλίφτον του Νιου Τζέρσεϊ, στο σπίτι του Μενέντεζ και της συζύγου του, Ναντίν.

Στο κατηγορητήριο για δωροδοκία κατά του Μενέντεζ και του Ντέιμπες, οι εισαγγελείς συμπεριέλαβαν φωτογραφίες από τα ευρήματα που βρέθηκαν στο σπίτι του Μενέντεζ, μεταξύ αυτών και τεσσάρων ράβδων χρυσού. Οι σειριακοί αριθμοί των τεσσάρων ράβδων στο κατηγορητήριο για δωροδοκία φαίνεται να ταιριάζουν ακριβώς με τέσσερις από τις ράβδους χρυσού που ο Ντέιμπς πιστοποίησε ότι του είχαν κλαπεί και του επιστράφηκαν στην υπόθεση ληστείας του 2013.

Για παράδειγμα, μια ράβδος χρυσού της Swiss Bank Corp. με αύξοντα αριθμό 590005 που το FBI είπε ότι κατέσχεσε από το σπίτι του Μενέντεζ σε έρευνα φέτος, είχε επίσης δηλωθεί ότι είχε κλαπεί από τον Ντέιμπς —και του επεστράφη— μια δεκαετία νωρίτερα. Η υπογραφή και τα αρχικά του Ντέιμπς εμφανίζονται στο αρχείο καταγραφής αποδεικτικών στοιχείων, το οποίο περιελάμβανε κάθε συγκεκριμένη ράβδο χρυσού με τον αντίστοιχο σειριακό αριθμό.

«Όλα αυτά είναι άσχημα νέα για τον γερουσιαστή Μενέντεζ, επειδή η αλυσίδα της συναλλαγής θα είναι πολύ εύκολο να αποδειχθεί», δήλωσε ο νομικός αναλυτής του NBC, Ντάνι Σεβάλλος.

Related posts