MAXTV.gr

Η επιχείρηση για τον τερματισμό της εγκληματικής δραστηριότητας των μελών της οργάνωσης που πραγματοποιούσε διαρρήξεις σε ΑΤΜ πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, 2 Δεκεμβρίου 2023, στην περιοχή του Καματερού, και αφού είχαν προβεί σε ακόμη μία διάρρηξη Α.Τ.Μ. στην περιοχή της Ερμιόνης Αργολίδας, αφαιρώντας το ποσό των 198.515 ευρώ.

Η συνολική τους λεία ανέρχεται σε 710.000. Ανάμεσα στους συλληφθέντες και ο τράπερ Don Leon.

Κατά τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν από τους αρμόδιους αστυνομικούς, κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, πολεμικό τυφέκιο, πιστόλια, φυσίγγια, ποσότητες εκρηκτικής ύλης, εξοπλισμός αφαίρεσης οχημάτων, τρία αυτοκίνητα, δύο μοτοσυκλέτες καθώς και μεγάλο χρηματικό ποσό.

Τόσο ο τράπερ όσο και ένα ακόμη μέλος της σπείρας είχαν συλληφθεί ξανά για το ίδιο αδίκημα, για διαρρήξεις ΑΤΜ δηλαδή, τον Ιούλιο του 2021. Η λεία της τότε σπείρας ανερχόταν σε 915.00 ευρώ.

Ο τράπερ είχε μπει στη φυλακή, έμεινε 1,5 χρόνο και αποφυλακίστηκε τον περασμένο Ιανουάριο. Μετά την αποφυλάκισή του ξεκίνησε η δράση της νέας σπείρας.

Για τη σύλληψή του το 2019 ο τράπερ φέρεται να είχε υποστηρίξει ότι ήταν δύσκολα οικονομικά, τού πρότειναν εύκολο χρήμα και δέχθηκε.

Συνολικά έχει εξακριβωθεί ότι είχαν κάνει 7 κλοπές αυτοκινήτων και 10 διαρρήξεις ΑΤΜ στην επαρχία και συγκεκριμένα, σε Εύβοια, Βοιωτία, Μεσσηνία, Ηλεία, Αχαΐα, Πρέβεζα και Αιτωλοακαρνανία.

Το βίντεο είναι από τη διάρρηξη στο ΑΤΜ της Ερμιόνης από το οποίο πήραν 200.000 ευρώ και μετά από λίγη ώρα τους έπιασαν.

Related posts