MAXTV.gr

Το εντυπωσιακό χαρακτηριστικό του καιρού, δεν είναι η χειμωνιάτικη αλλαγή του από τα βόρεια της χώρας το Σάββατο, αλλά οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες που θα διατηρηθούν για ένα πενθήμερο, έως και το Σάββατο, στα νότια με θερμοκρασίες που θα ξεπερνούν ακόμα και τους 20 βαθμούς στα πιο νότια τμήματα.

Ειδικότερα αύριο Πέμπτη αλλά και την Παρασκευή θα υπάρχουν πολύ ισχυροί νοτιάδες στο Αιγαίο. Το Σάββατο κυρίως μετά το μεσημέρι θα χιονίσει όχι μόνο στα ορεινά αλλά και σε ημιορεινές περιοχές στα βόρεια, πολύ πιθανόν και σε ορισμένες πόλεις της βόρειας Ελλάδας(πχ. Φλώρινα).

Την Κυριακή, με πολύ ισχυρούς και τοπικά θυελλώδεις βοριάδες θα έχουμε στο Αιγαίο και η θερμοκρασία θα υποχωρήσει σημαντικά σε όλη τη χώρα. Τοπικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν και σε ημιορεινές περιοχές στα κεντρικά ενώ από Τρίτη η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο ξανά. 

Στην Αττική σήμερα θα υπάρξουν λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα είναι από δυτικές διευθύνσεις με ισχύ 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει έως τους 18 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλονίκη θα υπάρξουν επίσης λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα είναι ασθενεί και η θερμοκρασία θα φτάσει έως τους 13 βαθμούς Κελσίου.

Η αναλυτική πρόγνωση του καιρού – Ο Μαρουσάκης «βλέπει» χιόνια και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης  

«Ο ανοιξιάτικος καιρός θα κυριαρχήσει τις επόμενες ημέρες με θερμοκρασίες τοπικά ακόμα και πάνω από τους 20° βαθμούς κελσίου ενώ δεν θα απουσιάζουν και οι λίγες τοπικές βροχές.

Μέσα στο Σάββατο αναμένουμε ραγδαία μεταβολή του καιρού και από τα βόρεια με τα χιόνια να κατεβαίνουν και σε χαμηλά υψόμετρα.

Με τα μέχρι τώρα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία είναι αρκετά πιθανό να δούμε χιόνια ακόμη και μέσα σε μεγάλες πόλεις προς τα βόρεια τμήματα της χώρας μας (π.χ Θεσσαλονίκη), όπως επίσης και σε νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου».

ΠΗΓΗ: protothema

Related posts