MAXTV.gr

Πέρασε επί της αρχή με 158 ψήφους υπέρ, 135 κατά και 6 “παρών” το σχέδιο νόμου για την επιστολική ψήφο στις ευρωεκλογές του Ιουνίου.

Το σχέδιο που εισάγει την επίμαχη δυνατότητα ψηφίστηκε χθες το απόγευμα από την Ολομέλεια της Βουλής με τις ψήφους της πλειοψηφίας.

Στον αντίποδα, καταψήφισαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης, καθώς ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ άλλαξαν θέση από τη συζήτηση στις αρμόδιες κοινοβουλευτικές επιτροπές μέχρι και την ψηφοφορία. Η Πλεύση Ελευθερίας δήλωσε «παρών».

Η τροπολογία που εισάγει τη δυνατότητα επιστολικής ψήφου των κατοίκων του εξωτερικού και στις εθνικές εκλογές ωστόσο δεν έλαβε τις απαιτούμενες από το Σύνταγμα 200 ψήφους και απορρίφθηκε. «Υπέρ» ψήφισε και πάλι μόνον η πλειοψηφία, «παρών» δήλωσε η Πλεύση Ελευθερίας και «κατά» τα υπόλοιπα κόμματα.

Αναφέρεται ότι το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας είχε ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία, κάτι που τελικά έγινε δεκτό, με τα κόμματα την «Πλεύση Ελευθερίας» να είναι το μοναδικό κόμμα που δεν υπεραμύνθηκε του σχεδίου, αν και ψήφισε «παρών».

Ειδικότερα, στο άρθρο 6 του νομοσχεδίου, υπέρ τάχθηκαν 164, κατά τάχθηκαν 135 βουλευτές.

Στο άρθρο 8 του νομοσχεδίου, υπέρ τάχθηκαν 164, κατά τάχθηκαν 135 βουλευτές.

Στο άρθρο 11 του νομοσχεδίου, υπέρ τάχθηκαν 158 βουλευτές, κατά τάχθηκαν 135 βουλευτές και 6 βουλευτές δήλωσαν «παρών».

Στο άρθρο 13 του νομοσχεδίου, υπέρ τάχθηκαν 158 βουλευτές, κατά τάχθηκαν 135 βουλευτές και 6 βουλευτές δήλωσαν «παρών».

Στο άρθρο 14 του νομοσχεδίου, υπέρ τάχθηκαν 164 βουλευτές, κατά τάχθηκαν 135 βουλευτές.

Στο άρθρο 21 του νομοσχεδίου, υπέρ τάχθηκαν 158 βουλευτές, κατά τάχθηκαν 135 βουλευτές και «παρών» τάχθηκαν 6 βουλευτές.

Η τροπολογία για την καθιέρωση της επιστολικής ψήφου στις εθνικές εκλογές απορρίφθηκε γιατί δεν συγκέντρωσε την απαιτούμενη πλειοψηφία. Υπέρ ψήφισαν 158 βουλευτές, κατά ψήφισαν 135 βουλευτές και «παρών» δήλωσαν 6 βουλευτές.

Related posts