MAXTV.gr

Μία ακόμα εξαιρετική παρουσία πραγματοποίησε η Δημοτική χορωδία Επιδαύρου που συμμετείχε στο ΝΑΥΠΛΙΟ – ARTIVA 9ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ, την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2023 στην αίθουσα του Βουλευτικού στο Ναύπλιο, υπό την διεύθυνση του μαέστρου μας Θεοδόση Αντωνιάδη, ο οποίος μας συνόδευσε και στο πιάνο.

Το συγκεκριμένο Χορωδιακό Φεστιβάλ – θεσμός πλέον, στο οποίο έχουν λάβει μέρος κορυφαίες χορωδίες από πολλά μέρη της Ελλάδας και του εξωτερικού, οργανώνεται από το 2015 στο Ναύπλιο, από τον Δήμο Ναυπλιέων, τον Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ. και την εταιρεία ARTIVA, αποτελεί κορυφαίο καλλιτεχνικό γεγονός και γιορτή του χορωδιακού τραγουδιού και της μουσικής, ενώ υλοποιείται υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του μαέστρου Θεοδόση Αντωνιάδη.

Το 9ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ ARTIVA πραγματοποιήθηκε από 9-12/11/2023, συμμετείχαν 26 χορωδίες από όλη την Ελλάδα και την Κύπρο, ήταν αφιερωμένο στην Κύπρια μαέστρο Αγγελίνα Νικολαίδου που έφυγε πρόσφατα από τη ζωή. Όλες τις μέρες πλήθος κόσμου παρευρέθηκε και είχε τη μοναδική ευκαιρία να απολαύσει πολλές υπέροχες και διαφορετικές εκτελέσεις τραγουδιών και μουσικές απ΄ όλο τον κόσμο.

Την Παρασκευή έλαβαν μέρος:

• Η Χορωδία 1ου Γυμνασίου Ασπροπύργου.

• Η Δημοτική Χορωδία Επιδαύρου.

• Η Χορωδία Πολιτιστικής Κίνησης «Επιλογή» Λεμεσού Κύπρου.

• Η Χορωδία Εκπαιδευτικών Μουσικής Αττικής «Choremus».

• Η Χορωδία Πολιτιστικού Συλλόγου Άργους «Τελέσιλλα».

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους μεταξύ άλλων, ο Αντιδήμαρχος Ναυπλιέων κ. Κωνσταντίνος Ρούτουλας, και τα μέλη της Κριτικής Επιτροπής του φεστιβάλ κ.κ. Κωστής Κωνσταντάρας και Παύλος Σεργίου.

Όπως αναφέρει ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ Θεοδόσης Αντωνιάδης στο χαιρετισμό του: “……. Η χορωδία στην πολυφωνική της μορφή αποτελεί την πιο υψηλή ομαδική φωνητική λειτουργία. Οι καλές χορωδιακές πράξεις, δημιουργούνται μόνο από καλές δημιουργικές προσπάθειες”.

Λυγουριό, 13/11/2023

Η Πρόεδρος

Αγγελική Μιχ. Παπαδοπούλου

Related posts