MAXTV.gr
ΑΡΓΟΛΙΔΑ ΤΩΡΑΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Διοίκηση Νοσοκομείου Αργολίδας: Η “14η Ιουνίου” έχει καθιερωθεί ως “Παγκόσμια Ημέρα του Εθελοντή Αιμοδότη”

Το τμήμα Αιμοδοσίας του Γ.Ν. Αργολίδας –Νοσηλευτικής Μονάδας Άργους έχει διαχρονική παρουσία και προσφορά στο θεσμό της εθελοντικής αιμοδοσίας. 

Η Διοίκηση του Νοσοκομείου θέτει στις υψηλές προτεραιότητες της τη συνέχιση και αναβάθμιση της λειτουργίας του θεσμού και μαζί με τον κύριο Πανουτσόπουλο Αθανάσιο, Διευθυντή του Τμήματος Αιμοδοσίας και τους αξιόλογους συναδέλφους-συνεργάτες του, αγωνίζονται καθημερινά για την εύρυθμη λειτουργία του τμήματος και την εξασφάλιση των αναγκαίων ποσοτήτων αίματος για τους ασθενείς του νομού και όχι μόνο. Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντή Αιμοδότη, ο κύριος Πανουτσόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση τονίζοντας ,την αξία και σημασία του να είναι κάποιος εθελοντής αιμοδότης, ώστε να μπορεί να σώζει ζωές και να ενισχύει την κοινωνική αλληλεγγύη:

«Το αίμα είναι κοινωνικό αγαθό ,δεν παρασκευάζεται, είναι ζωντανός ιστός με περιορισμένη διάρκεια ζωής.H δωρεά αίματος και οργάνων παραμένει διαχρονικά η μεγαλύτερη και ανεκτίμητη προσφορά προς τον συνάνθρωπο.Στις μέρες μας, η ανάγκη για αίμα είναι καθολική, επιτακτική και μεγάλη για όλους εκείνους που το χρειάζονται.Οι συνεχώς αυξανόμενες απαιτήσεις του συστήματος υγείας από την αύξηση του προσδόκιμου επιβίωσης, των ασθενών με μεσογειακή αναιμία, των τροχαίων ατυχημάτων, των ογκολογικών ασθενών ( ανηλίκων και ενηλίκων), της εξέλιξης της χειρουργικής, την πρόοδο της αιματολογίας δημιουργούν μεγαλύτερη ζήτηση σε αίμα και παράγωγα αίματος. Την ημέρα αυτή τιμάται ο ανώνυμος εθελοντής αιμοδότης και ο αλτρουισμός που επιδεικνύει προς τον πάσχοντα συνάνθρωπό του, προσφέροντας δύο πολύτιμα αγαθά με τη θέλησή του και χωρίς αποζημίωση οποιασδήποτε μορφής : 10 λεπτά χρόνο από τη ζωή του και 450 κ.ε. αίμα από τα 6 λίτρα που διαθέτει ο ανθρώπινος οργανισμός. Ο Π.Ο.Υ. επισημαίνει ότι ο στόχος για την ασφάλεια και τη διαχείριση των μεταγγίσεων είναι οι αιμοδοσίες να στηρίζονται στους εθελοντές αιμοδότες. Απώτερος στόχος είναι όλες οι χώρες να εξασφαλίσουν αίμα μόνο από εθελοντές μη αμειβόμενους δωρητές.

Η εθελοντική αιμοδοσία αποτελεί πραγματικό δώρο ζωής. Σκοπός μας, σε συνεργασία με τις Κοινωνικές Υπηρεσίες κάθε Δήμου και τους κατά τόπους συλλόγους είναι να προσελκύσουμε νέους εθελοντές αιμοδότες και να ενθαρρύνουμε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους να γίνουν τακτικοί εθελοντές αιμοδότες, εξαλείφοντας την προκατάληψη, τον φόβο και την άγνοιά τους γύρω από την αιμοδοσία. Διοργανώνουμε συχνά εθελοντικές δράσεις αιμοδοσίας, στις οποίες όλο και περισσότεροι δημότες συμμετέχουν, αποδεικνύοντας το υψηλό αίσθημα προσφοράς τους και μετατρέπουν τις δράσεις σε μικρές γιορτές. Με αφορμή τη σημερινή ημέρα, ευχαριστώ από καρδιάς όλους τους εθελοντές αιμοδότες του Νομού μας, που με την τακτική, υπερπολύτιμη βοήθεια και συνεισφορά τους σώζουν ζωές συνανθρώπων μας».

Related posts