MAXTV.gr

Οι σταφυλοπαραγωγοί της Αργολίδας δικαίως συνεχίζουν να διαμαρτύρονται έντονα καθώς έπεσαν θύματα της επιλεκτικής καταβολής ενισχύσεων De Minimis από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. 

Η περίπτωση των παραγωγών επιτραπέζιων σταφυλιών στις περιοχές Μαλανδρενίου και Γυμνού αποτελεί χαρακτηριστική περίπτωση αδικίας. 

Ενώ ανήκουν στην αμπελουργική ζώνη της Νεμέας δεν συμπεριλήφθηκαν στην προεκλογική απόφαση της Νέας Δημοκρατίας στις 11 Μαϊου για χορήγηση De Minimis.

Σε μία εποχή που οι αγρότες της Αργολίδας και όλης της χώρας παλεύουν να επιβιώσουν τέτοιες πρακτικές διχασμού και αδικιών μεταξύ των αγροτών που η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας χρησιμοποιούσε κατά κόρον την προηγούμενη τετραετία πρέπει να σταματήσουν.

Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής έχει πολλές φορές ασκήσει κριτική τόσο εντός όσο και εκτός της Βουλής για τις επιλεκτικές ενισχύσεις De Minimis που για ρουσφετολογικούς λόγους έδινε η Νέα Δημοκρατία αλλά δεν υπήρξε καμία επανόρθωση των αδικιών. Οι παραγωγοί επιτραπέζιων σταφυλιών της Αργολίδας είναι αγανακτισμένοι και διεκδικούν το αυτονόητο.

Αυτό που εξακολουθεί να είναι άξιο απορίας είναι εάν η απόφαση αυτής της επιλεκτικής εξαίρεσης των σταφυλοπαραγωγών της Αργολίδας ήταν κάποιο ρουσφέτι της ΝΔ ή άλλη μία γκάφα των αρίστων της ΝΔ.

Αυτό που μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα είναι ότι η αγροτική πολιτική της ΝΔ βλάπτει σοβαρά τους Αγρότες της Αργολίδας.

Related posts