MAXTV.gr
ΑΡΓΟΛΙΔΑ ΤΩΡΑΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αργολίδας: Οι συνάδελφοί μας διατηρούν το αίσθημα ασφάλειας στην περιοχή μας υψηλό

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αργολίδος εκφράζει τα θερμά συγχαρητήρια  στους συναδέλφους, του Τμήματος Ασφαλείας Άργους Μυκηνών για τον επαγγελματισμό και την μεθοδική έρευνα που είχαν ως αποτέλεσμα :

Α) Την εξιχνίαση μιας περίπτωσης κλοπής χρηματοκιβωτίου από οικία στο Διμηνιό Κορινθίας. Συγκεκριμένα ύστερα από μεθοδική έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Σικυωνιών σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφάλειας Άργους – Μυκηνών, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος -6- ημεδαπών για εγκληματική συμμορία, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και φθορά ξένης ιδιοκτησίας. Όπως προέκυψε οι ανωτέρω, στις 14.01.2022, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Σικυωνιών, διέπραξαν κλοπή σε οικία όπου αφαίρεσαν χρηματοκιβώτιο, το οποίο περιείχε -15.000- ευρώ και χρυσαφικά. Ακολούθως, διέφυγαν με όχημα που αφαίρεσαν από το γκαράζ της οικίας, όπου βρισκόταν ανασφάλιστο και το οποίο εγκατέλειψαν σε κοντινή απόσταση από την οικία. Από την εγκληματική τους δράση είχαν αποκομίσει παράνομο περιουσιακό όφελος, που ξεπερνά τις -15.000- ευρώ.

Β) Ύστερα από φυσική παρακολούθηση, αξιοποίηση ηλεκτρονικών δεδομένων και εμπεριστατωμένη Αστυνομική έρευνα, συνελήφθη την 18/09/2023, εντός της οικίας του επί της οδού Θεάτρου αρ. 61 στο Άργος Αργολίδας, ένας 19χρονος αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος όπως προέκυψε τουλάχιστον από τα μέσα μηνός Οκτωβρίου του έτους 2022 έως και την 14/09/2023, πραγματοποίησε τουλάχιστον τριάντα (30) αγοραπωλησίες ναρκωτικών ουσιών (ακατέργαστη κάνναβη και κοκαΐνη) σε άτομα νεαρής ηλικίας αποκομίζοντας παράνομο περιουσιακό όφελος. Συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτ/κών Ναυπλίου και κατόπιν αυτού κρίθηκε προφυλακιστέος σε σωφρονιστικό κατάστημα.

Γ) Την σύλληψη στης 24/09/2023 ενός 41 χρόνου για κλοπές κατ’ εξακολούθηση πράξεις που έλαβαν χώρα στην πόλη του Αργούς. Σύμφωνα με την έρευνα των Αστυνομικών ο 41 χρονος από τον Ιούλιο του 2023 έως την ημέρα που συνελήφθη είχε αφαιρέσει τρία (3) δίκυκλα μοτοποδήλατα, τα οποία βρέθηκαν και αποδόθηκαν στους παθόντες και μια (1) δίκυκλη μοτοσικλέτα, η οποία ανευρέθηκε από τον παθόντα την επόμενη ημέρα.

Για ακόμη μια φορά οι συνάδελφοί μας ενάντια στη έλλειψη έμψυχου δυναμικού και υλικοτεχνικής υποδομής καταφέρνουν ακόμα να διατηρούν το αίσθημα ασφάλειας στην περιοχή μας υψηλό. Οι Αστυνομικές αυτές επιτυχίες καταδεικνύουν περίτρανα ότι το Αστυνομικό προσωπικό εξακολουθεί να εργάζεται με υψηλό αίσθημα ευθύνης και αυταπάρνησης, εμπεδώνοντας το δημόσιο αίσθημα ασφάλειας των συμπολιτών μας.

Είναι μία απάντηση σε όσους αμφισβητούν την επικινδυνότητα του επαγγέλματός μας, αλλά και του ρόλου μας στη σημερινή κοινωνία, την οποία κοινωνία καλούμε να σταθεί αρωγός στο δύσκολο αγώνα μας.

Ευχή όλων μας είναι οι επιτυχίες του Σώματος να συνεχιστούν με γνώμονα την ασφάλεια των πολιτών.

Related posts