MAXTV.gr

Στην πρώτη θέση ισοβάθμισαν Ιταλία και Ιαπωνία

Και φέτος το Taste Atlas δημοσίευσε τα αποτελέσματα της παγκόσμιας ψηφοφορίας για τις 100 καλύτερες κουζίνες και τα 100 καλύτερα φαγητά στον κόσμο.

Η Ελλάδα κατέλαβε την τρίτη θέση, ενώ στην πρώτη θέση ισοβάθμισαν Ιταλία και Ιαπωνία.

Taste Atlas: Μεγάλη διάκριση για την ελληνική κουζίνα - Κατέκτησε τη δεύτερη θέση σε όλο τον κόσμο

Σύμφωνα με το Taste Atlas, στην πλατφόρμα υπήρξαν συνολικά 395.205 αξιολογήσεις πιάτων και 115.660 αξιολογήσεις προϊόντων και πρώτων υλών.

Με “Άριστα” το 5, η ελληνική κουζίνα συγκέντρωσε βαθμολογία 4,64 και αναδείχθηκε δεύτερη καλύτερη παγκοσμίως. Την πρώτη θέση μοιράστηκαν η Ιταλία και η Ιαπωνία με βαθμολογία 4,65. Την πρώτη πεντάδα συμπλήρωσαν η Πορτογαλία με 4,61 και η Κίνα με 4,59.

Η μεσογειακή και η ασιατική κουζίνα εξακολουθούν και αυτό τον χρόνο να είναι οι αγαπημένες του κοινού.

Δείτε την λίστα με τις 100 καλύτερες κουζίνες για το 2023:

Taste Atlas

Τα καλύτερα πιάτα

Το βραζιλιάνικο κρέας Picanha, το μαλαισιανό ψωμί Roti Canai και τα ταϊλανδέζικα stir fry Phat Kaphrao ήταν τα τρία καλύτερα πιάτα.

Ο ντάκος είναι το ελληνικό πιάτο που συγκέντρωσε την υψηλότερη βαθμολογία, καθώς βρίσκεται στην 17η θέση με 4,61 ενώ στην 26η θέση είναι τα παϊδάκια. Τα άλλα ελληνικά πιάτα που κατέκτησαν μια θέση στην πρώτη 100άδα είναι το γιουβέτσι (64 θέση), ο γύρος (69η θέση), το κοκορέτσι (79η θέση), το κλέφτικο (90ή θέση) και το σουβλάκι (95η θέση).

taste Atlas

Related posts