MAXTV.gr

Ο διαγωνισμός ομορφιάς Μις Γαλλία 2024 κατέληξε στο απόλυτο δράμα, διότι για πρώτη φορά στα 103 χρόνια ιστορίας του κέρδισε μια γυναίκα με… κοντά μαλλιά. Συγκεκριμένα, η 20χρονη Eve Gilles, από τη βόρεια Γαλλία στέφθηκε νικήτρια του διαγωνισμού το βράδυ του Σαββάτου, μια επιλογή που προκάλεσε αντιδράσεις στα κοινωνικά δίκτυα της χώρας. «Έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε όμορφες γυναίκες με μακριά μαλλιά, αλλά επέλεξα ένα ανδρόγυνο look με κοντά μαλλιά», είπε η ίδια. «Κανείς δεν πρέπει να σου υπαγορεύει ποιος είσαι! Κάθε γυναίκα είναι διαφορετική, είμαστε όλες μοναδικές», συνέχισε. Με το που κέρδισε τον διαγωνισμό η νεαρή, ξέσπασε “πόλεμος” στα social media για την επιλογή αυτή.

Πολλοί χάρηκαν με την επιλογή της νικήτριας, επισημαίνοντας στα social media ότι η Gilles έχει στυλ και αντιπροσωπεύει την σικ κόμμωση πολλών Γαλλίδων. Άλλοι, όμως, αποκάλεσαν τη νίκη της ως επιλογή «αφύπνισης»…

Περισσότεροι από εννέα εκατομμύρια τηλεθεατές παρακολούθησαν τα καλλιστεία της Γαλλίας, αναδεικνύοντας το αποτέλεσμα σε κορυφαίο θέμα αντιπαράθεσης στο “Χ”.

Την ίδια ώρα, φεμινιστικές οργανώσεις κάλεσαν σε μποϊκοτάζ της τελετής για σεξισμό. Το θέμα προκάλεσε και την πολιτική παρέμβαση βουλευτών.

Η εικοσάχρονη νικήτρια πάντως μιλά για συνειδητή επιλογή. «Επιθυμώ να εκπροσωπήσω, να δείξω ότι η εικόνα της γυναίκας ποικίλει. Είμαστε όλες όμορφες, όλες έχουμε την ιδιαιτερότητά μας. Είμαστε όλες μοναδικές. Είμαι μοναδική, όχι μόνο για τα μαλλιά μου. Είμαι μοναδική γιατί είμαι αυτή που είμαι», είπε.

Τα κριτήρια του διαγωνισμού έχουν εκσυγχρονιστεί, επισημαίνει η διοργανώτρια των καλλιστείων, καθώς δεν υπάρχει πλέον όριο ηλικίας για τις διαγωνιζόμενες. Την ίδια ώρα, πλέον μπορούν να συμμετάσχουν παντρεμένες γυναίκες, αλλά και διεμφυλικές.

Related posts