MAXTV.gr

Ραγδαία μεταβολή του καιρού αναμένεται στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας τις επόμενες ώρες. Ήδη στα δυτικά η κακοκαιρία έχει ξεκινήσει.

Η δυτική Ελλάδα θα είναι η πρώτη περιοχή που θα δεχτεί ισχυρές βροχές και καταιγίδες, δηλαδή Ιόνιο, Ήπειρο, Δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησο. Τις επόμενες ώρες τα φαινόμενα εκεί θα επικρατήσουν, ενώ μπορεί να σημειωθούν και τοπικές χαλαζοπτώσεις, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο της ΕΡΤ, Παναγιώτη Γιαννόπουλο.

Το σύστημα θα κινηθεί ανατολικά στην Ελλάδα. Θα κρατήσει μέχρι αύριο το βράδυ. Κάποια στιγμή τα μεσάνυχτα θα προκαλέσει και στην Αττική κάποιες πρόσκαιρες καταιγίδες.

Την Κυριακή τα πιο ισχυρά και τα πιο έντονα φαινόμενα αναμένονται σε περιοχές της δυτικής Ελλάδας αλλά και σε Ανατολική Μακεδονία, Θράκη και στο Ανατολικό Αιγαίο.

Το δεύτερο χαρακτηριστικό της ημέρας είναι οι πολύ θυελλώδεις δυτικοί άνεμοι, οι οποίοι στο νότιο Ιόνιο θα είναι εντάσεως 9 μποφόρ και μέχρι το πρωί στο βόρειο Ιόνιο επίσης 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία αναμένεται να σημειώσει πτώση.

Τη Δευτέρα αναμένονται κάποιες βροχές στη δυτική Ελλάδα και το ανατολικό Αιγαίο, ενώ από την Τρίτη το απόγευμα αναμένονται βοριάδες στο Αιγαίο που θα ρίξουν τη θερμοκρασία και θα προκαλέσουν χιόνια σε ημιορεινές περιοχές. Έτσι, η Τετάρτη θα είναι μια κρύα ημέρα.

Related posts