MAXTV.gr

Ένα πολύ σημαντικό στοιχείο από τη δικαστική έρευνα της διερεύνησης της τραγωδίας στα Τέμπη καταστράφηκε 15 ημέρες μετά το τραγικό δυστύχημα στο οποίο έχασαν τη ζωή τους 57 άνθρωποι. Αυτό κατέθεσε στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, στη συζήτηση για την τραγωδία των Τεμπών, ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ, Παναγιώτης Τερεζάκης.

Ως δικαιολογία επικαλέστηκε ότι η καταστροφή των καταγραφών μετά από 15 ημέρες προβλέπεται από την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

Ο Παναγιώτης Τερεζάκης επέρριψε την ευθύνη για την καταστροφή των καταγραφών των συνομιλιών στους δικαστικούς λειτουργούς, λέγοντας ότι ζήτησαν τα επίμαχα στοιχεία ενάμιση μήνα μετά το δυστύχημα και πως τότε, για να εξαντληθεί κάθε δυνατότητα να «ανασυρθούν» από τις κασέτες αυτές οι συνομιλίες, έστω και μετά τη διαγραφή, εστάλη το υλικό στην ΕΥΠ προκειμένου να διαπιστωθεί εάν θα μπορούσε να γίνει επεξεργασία για την ανάκτηση των συνομιλιών.

Η κατάθεση αυτή, που προφανώς δείχνει προσπάθεια να αποποιηθεί ο ΟΣΕ κάθε ευθύνης, σχετικά με την καταστροφή των καταγραφών συνομιλίων, έπειτα από ένα τόσο σοβαρό γεγονός, που οδήγησε σε εθνική τραγωδία, πάντως δημιουργεί το εύλογο ερώτημα, γιατί έπειτα από ένα τόσο σοβαρό δυστύχημα, ο ΟΣΕ έμεινε στο «γράμμα» των κανόνων της Αρχής Προσωπικών Δεδομένων, ενώ θα μπορούσε να έχει θέσει ένα ερώτημα στην αρχή για το αν μπορεί να υπάρξει μια εξαίρεση, λόγω του δυστυχήματος.

Related posts