MAXTV.gr

Μαθητές και μαθήτριες από το 1ο Γυμνάσιο Αργους ξεναγήθηκαν σήμερα, Δευτέρα 20 Νοεμβρίου, στη μονάδα ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων, στην Παλαιόχουνη της Αρκαδίας, στο πλαίσιο προγραμματισμένων επισκέψεων γυμνασιόπαιδων από τις 5 Περιφερειακές Ενότητες τις οποίες διοργανώνει η Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Τα παιδιά υποδέχθηκε επί τόπου ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας υπογραμμίζοντας -κατά τη συνάντηση που είχε μαζί τους- τον σημαντικό ρόλο της ανακύκλωσης και της κυκλικής οικονομίας γενικότερα.

Ο περιφερειάρχης τόνισε, ειδικότερα, τη σημασία της ορθολογικής διαχείρισης των απορριμμάτων γενικότερα, ενώ ειδικότερα ως προς την ανακύκλωση ο Π. Νίκας κάλεσε τα παιδιά να προωθήσουν με θέρμη την έννοια της ανακύκλωσης στις πόλεις τους:

“Η νεολαία θα πρέπει να αναλάβει αυτόν τον αγώνα, ο οποίος συνδέεται άμεσα και κυρίαρχα με την προστασία του περιβάλλοντος” υπογράμμισε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου.

Στόχος των επισκέψεων και των ξεναγήσεων -η σειρά των οποίων ολοκληρώνεται αύριο Τρίτη 21 Νοεμβρίου, με την επίσκεψη του 1ου Γυμνασίου Ναυπλίου- είναι οι μαθητές και οι μαθήτριες γυμνασίων από τις 5 Π.Ε. να δουν από κοντά και να ενημερωθούν, από στελέχη της πιο πάνω μονάδας, πώς αυτή λειτουργεί και πώς γίνεται η διαχείριση των σκουπιδιών.

Συνολικά, την μονάδα στην Παλαιόχουνη -μετά την ολοκλήρωση των ξεναγήσεων σχολείων σε αυτή, την οποία διοργάνωσε η Περιφέρεια Πελοποννήσου- θα έχουν επισκεφθεί μαθητές και μαθήτριες από 3 γυμνάσια της Μεσσηνίας, 2 της Αργολίδας κι από ένα της Αρκαδίας, της Κορινθίας και της Λακωνίας.

Related posts