MAXTV.gr

Νέο οργανωτικό σχήμα και ριζικές αλλαγές στις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις με ορίζοντα το 2030, προανήγγειλε από τη Λάρισα ο υπουργός Άμυνας κ. Ν. Δένδιας, στο πλαίσιο της παρουσίας του στην τελετή παράδοσης – παραλαβής της Διοίκησης στην 1η Στρατιά, από τον αντιστράτηγο Ι. Τσιόπλο στον αντιστράτηγο Δ. Κωνσταντάκο.

Ο κ. Δένδιας υπογράμμισε παράλληλα ότι η παρουσία του στη Θεσσαλική πρωτεύουσα είχε ως στόχο να εκφράσει την ευγνωμοσύνη του στον απερχόμενο διοικητή της 1ης Στρατιάς και τα στελέχη του σχηματισμού για την πολύτιμη συνδρομή τους στην αντιμετώπιση των πλημμυρών του περασμένου Σεπτεμβρίου στη Θεσσαλία.

Ν. Δένδιας από Λάρισα: Ριζικές αλλαγές ως το 2030 στις Ένοπλες Δυνάμεις

Όσον αφορά ειδικότερα τις αλλαγές στις Ένοπλες Δυνάμεις ο υπουργός Άμυνας ξεκαθάρισε ότι “βρισκόμαστε σε μια φάση μετάλλαξης. Οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, πρέπει να αλλάξουν, να εξελιχθούν και το 2030 να είναι απολύτως έτοιμες να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις καιρών που τα μεταβάλλουν όλα γύρω τους. Μεγεθύνουν τις απειλές, πολλαπλασιάζουν τα προβλήματα, δημιουργούν νέες προκλήσεις”.

Ν. Δένδιας από Λάρισα: Ριζικές αλλαγές ως το 2030 στις Ένοπλες Δυνάμεις

“Ήδη στο νέο οργανωτικό σχήμα έχει προβλεφθεί υπό τη διοίκηση στρατηγού, Διεύθυνση Μετεξέλιξης, όπως επίσης και Διεύθυνση Αντιμετώπισης Φυσικών Καταστροφών, η οποία θα δημιουργήσει τις Μονάδες Μικτής Χρήσεως, τις μονάδες, που, από την εκπαίδευση τους και τον εξοπλισμό τους θα είναι έτοιμες να ανταποκριθούν σε μηδενικό χρόνο στις προκλήσεις που η αλλαγή του περιβάλλοντος και τα ακραία καιρικά φαινόμενα δημιουργούν. Οι αλλαγές αυτές υπογραμμίζουν την τεράστια προσπάθεια και την επιτυχία που πραγματοποιήθηκε εδώ, στη Θεσσαλία, τους τελευταίους μήνες”.

Ν. Δένδιας από Λάρισα: Ριζικές αλλαγές ως το 2030 στις Ένοπλες Δυνάμεις

Ο κ. Δένδιας, ο οποίος μαζί με τον υφυπουργό κ. Ι. Κεφαλογιάννη, τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, τους Αρχηγούς ΓΕΣ, ΓΕΑ και ΓΕΝ παρέστησαν στην τελετή παράδοσης παραλαβής της διοίκησης της 1ης Στρατιάς, τόνισε στον χαιρετισμό που απηύθυνε ότι η παρουσία του στη Λάρισα δεν είναι τυπική, όπως σε μια τελετή παράδοσης – παραλαβής. “Θα αρκούσε”, πρόσθεσε, “η παρουσία της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας. Η παρουσία μου αποτελεί απότιση φόρου τιμής στο έργο που παρέσχε η 1η Στρατιά στην ελληνική, αλλά κυρίως στη Θεσσαλική κοινωνία, την ώρα της μεγάλης κρίσης και των φυσικών καταστροφών”.

Ν. Δένδιας από Λάρισα: Ριζικές αλλαγές ως το 2030 στις Ένοπλες Δυνάμεις

“Υπό την ηγεσία σας”, είπε ο υπουργός Άμυνας απευθυνόμενος στον απερχόμενο διοικητή της 1ης Στρατιάς αντιστράτηγο Ι. Τσιόπλο, “ο Ελληνικός Στρατός απέδειξε τον διττό του ρόλο. Υπερασπιστής της πατρίδας, αλλά συγχρόνως, συμπαραστάτης της κοινωνίας στη δυσχερέστατη στιγμή της, Και μάλιστα ένα ρόλο, ο οποίος δεν του είχε συνταγματικά ανατεθεί και τον οποίο καλείται να αντιμετωπίζει εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής, χωρίς εκ των προτέρων να έχει υπάρξει οργανωτική δομή. Κατά συνέπεια ανταποκριθήκατε σ΄ αυτό το ρόλο με απόλυτη επάρκεια και αυτοθυσία. Αυτό αποτελεί για σας και για τα στελέχη σας, μεγάλη τιμή. Σας εκφράζω την βαθύτατη ευγνωμοσύνη μου“.

Ο υπουργός Άμυνας με τον υφυπουργό, τον Α/ΓΕΕΘΑ και τους τρεις αρχηγούς των όπλων ακολούθως μετέβη στο Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας για την τελετή παράδοσης – παραλαβής της Διοίκησης από τον αντιπτέραρχο Γ. Φασούλα στον αντιπτέραρχο Παν. Γεωργακόπουλο.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

Related posts