MAXTV.gr
ΕΛΛΑΔΑ ΣΗΜΕΡΑΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μητροπολίτης Άνθιμος για ομόφυλα: Υπάρχουν βουλευτές που βιάζεται η συνείδηση τους – Είναι κατήφορος

Τα πυρά του κατά της προωθούμενης από την κυβέρνηση πρωτοβουλίας για τον γάμο στα ομόφυλα ζευγάρια, εξαπέλυσε ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως.

Την ομόθυμη διαφωνία της Εκκλησίας στην προωθούμενη από την κυβέρνηση πρωτοβουλία για τον γάμο στα ομόφυλα ζευγάρια, εξέφρασε ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος, μία ημέρα μετά τη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας. «Αυτή η εξέλιξη είναι ένας κατήφορος που θα βλάψει την Πολιτεία και εν τέλει και τους ίδιους τους ανθρώπους τους οποίους αφορά άμεσα, οι οποίοι σηκώνουν αυτόν τον σταυρό και πολλοί εκ των οποίων είναι σε επαφή με την Εκκλησία. Στα εξομολογητήρια έρχονται άνθρωποι που σηκώνουν τον σταυρό τους και άλλοι που το αντιμετωπίζουν πιο χαλαρά και λένε δεν τρέχει τίποτα» ανέφερε μιλώντας εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1.

Αναφερθείς στους βουλευτές που θα υπερψηφίσουν το νομοσχέδιο για ομόφυλα ζευγάρια, ο Μητροπολίτης Άνθιμος είπε:

«Οι βουλευτές μας ζητούν βοήθεια να ξεπεράσουν αυτό το ζήτημα. Είμαστε αποδέκτες όλης αυτής της αγωνίας του πολιτικού κόσμου σε κάθε βαθμό και από την Τοπική Αυτοδιοίκηση και από τους βουλευτές, όχι μόνο από το κυβερνόν κόμμα, αλλά και από άλλα κόμματα, που αισθάνονται ότι βιάζεται η συνείδηση τους».

Σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση των ομοφυλόφιλων από την Εκκλησία, ο Άνθιμος είπε ότι «την σχέση τους δεν μπορούμε να την εκλάβουμε διαφορετικά παρά ως αμαρτία, αυτό παραλάβαμε ως διδασκαλία. Ποιμαντικά όμως, η θέση μας είναι να στεκόμαστε κοντά στον αμαρτωλό. Αμαρτωλός είναι αυτός που αστοχεί, αυτός που δεν πετυχαίνει τον στόχο».

poster

Προσέθεσε: «Αν εγώ ζω την ίδια ζωή που ζει ο ομοφυλόφιλος στο μυαλό μου, διότι όλα στο μυαλό ξεκινούν, τότε είμαι το ίδιο αμαρτωλός με εκείνον. Εγώ θα μιλήσω σε όλους με το ίδιο σάλπισμα μετανοίας. Εμείς δεν λέμε την λέξη διαστροφή, λέμε την λέξη αμαρτία. Η αμαρτία, όπως λέει ο Χριστός, διαπράττεται στην σκέψη, είναι ίδια με εκείνη που διαπράττεται στην πράξη, για να μην μπορεί κανείς να πει ότι είμαι εγώ λιγότερο ή περισσότερο αμαρτωλός».

Αναφερθείς σε τυχόν «κυρώσεις» από πλευράς της Εκκλησίας κατά βουλευτών που θα υπερψηφίσουν το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια, ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως είπε: «Το νομοσχέδιο θα ψηφιστεί “ρεφενέ” με ψήφους βουλευτών και από άλλα κόμματα. Τι θα αποφασίσουμε μετά, ως ποιμαντικά μέτρα αφυπνίσεως αυτών των ανθρώπων, το αφήσαμε για μια επόμενη ιεραρχία. Συζητήσαμε πως δεν θα πρέπει να επιτρέψουμε να εκτεθούν αυτά τα πρόσωπα, τα ομόφυλα ζευγάρια, πως δεν θα αφήσουμε να ρεζιλευτούν στην ελληνική κοινωνία».

Ερωτηθείς σχετικά με την ύπαρξη ομοφυλόφιλων στους κόλπους της Εκκλησίας, ο κ. Άνθιμος είπε «Η Εκκλησία και η εκκλησιαστική δικαιοσύνη αφήστε να κρίνουν και να αντιμετωπίσουν, όπως κάνουν φθάνοντας ακόμη και σε καθαιρέσεις, περιστατικά με κληρικούς που είναι ομοφυλόφιλοι».

«Σε καμία Μητρόπολη δεν θα γίνουν συλλαλητήρια. Η Εκκλησία δεν θα διχάσει τον κόσμο. Οι πολιτικοί είναι δικοί μας άνθρωποι, κάποιο διάστημα είναι βουλευτές, υπουργοί και υφυπουργοί. Είναι συμπατριώτες μας. Θα συνεχίσουν να περπατούν στην ίδια πόλη. Δεν φοβούνται τον Μητροπολίτη, αλλά την κοινωνία που θα τους βλέπει και θα τους λέει “εσύ το ψήφισες!”», απάντησε σχετικά με τις κινήσεις και τις πρωτοβουλίες που θα αναλάβουν Μητροπολίτες στις περιοχές τους, σχετικά με τις διαμαρτυρίες στην προωθούμενη ρύθμιση.

Πήγη:www.newsbomb.gr

Related posts