MAXTV.gr

Τα κρούσματα γρίπης στην Ελλάδα ξεπέρασαν το φράγμα του 10% γεγονός που σημαίνει πως η επιδημία γρίπης ξεκίνησε και επίσημα στη χώρα μας, ενώ ήδη έχουν την εμφάνισή τους τα πρώτα βαριά κρούσματα. 

Επομένως, όσοι δεν έχουν ακόμα εμβολιαστεί κατά της νόσου, ιδίως οι πιο ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, πρέπει δίχως άλλη καθυστέρηση να το κάνουν. Τις επισημάνσεις αυτές για τα κρούσματα της γρίπης έκανε στην εκπομπή «Κοινωνία ώρα MEGA» η κ. Γαρυφαλλιά Πουλάκου, αναπληρώτρια καθηγήτρια Παθολογίας – Λοιμώξεων στην Γ’ Πανεπιστημιακή Παθολογική Κλινική ΕΚΠΑ στο Νοσοκομείο Σωτηρία.

«Μπαίνουμε σε μία περίοδο που αναζωπυρώνεται η γρίπη. Από τον κορωνοϊό, όπως ξέρουμε όλοι, δεν έχουμε ξεμπλέξει. Είναι επίσης η εποχή όλων των αναπνευστικών λοιμώξεων», είπε η κυρία Πουλάκου.

Όπως εξήγησε, «είναι πάνω από 200 οι αναπνευστικοί ιοί που προκαλούν λοιμώξεις οι οποίες μοιάζουν με κοινό κρυολόγημα. Σε κάποιους ανθρώπους μπορεί να εξελιχθούν σε πνευμονία».

Για την προστασία από κάποιους από αυτούς υπάρχουν αποτελεσματικά εμβόλια, είπε. «Έχουμε μια πάρα πολύ καλή φαρέτρα με εμβόλια τα οποία απευθύνονται πρωτίστως σε εκείνους που είναι πάρα πολύ ευπαθείς, αλλά και στον γενικό πληθυσμό. Η γρίπη είναι ένα νόσημα που μας ταλαιπωρεί εκατοντάδες χρόνια, με μεγάλες πανδημίες. Ο κόσμος γενικώς έχει εμπιστοσύνη στο εμβόλιο της γρίπης. Εφέτος λοιπόν πρέπει να εμβολιαστούν όσοι δεν το έχουν κάνει ακόμα», επισήμανε.

Related posts