MAXTV.gr

Η έκδοση Pro του Gemini είναι διαθέσιμη μέσα από το chatbot Bard της Google

Η Google αν και καθυστέρησε να μπει στην κούρσα με τα μεγάλα μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης, όπως αυτό στο οποίο βασίζεται το ChatGPT, αλλά με αυτό που παρουσίασε υπόσχεται να καλύψει το κενό.

Το Gemini (η λέξη σημαίνει «Δίδυμοι») είναι ένα μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης που μπορεί να δουλέψει με κείμενο, εικόνες και βίντεο, γιατί «εκπαιδεύτηκε» παράλληλα και στα τρία.Το Wired σημειώνει ότι θα μπορούσε να είναι ο πιο σημαντικός αλγόριθμος στην ιστορία της Google μετά το PageRank, αυτός στον οποίο βασίζεται η αναζήτηση της Google.

Η έκδοση Pro του Gemini είναι διαθέσιμη μέσα από το chatbot Bard της Google για τα αγγλικά και σταδιακά και σε άλλες γλώσσες, ενώ μέσα στο 2024 το Gemini θα ενσωματωθεί και σε άλλα προϊόντα, όπως η αναζήτηση, οι διαφημίσεις και το Chrome. Παράλληλα μια μικρότερη εκδοχή του μοντέλου, η Nano, θα είναι διαθέσιμη μέσα από τα κινητά Pixel 8.

Στις αρχές του νέου έτους θα γίνει διαθέσιμη η πιο μεγάλη και ισχυρή έκδοση του Gemini, η Ultra, αφού πρώτα περάσει εκτεταμένους ελέγχους ασφάλειας.

Η επίδειξη που έκανε η Google για τις δυνατότητες του Gemini ήταν εντυπωσιακή. Το μοντέλο μπορούσε να «ανταποκρίνεται» όταν κάποιος ζωγράφιζε εικόνες, δημιουργούσε γρίφους και αναζητούσε ιδέες για παιχνίδια που περιλάμβαναν ένα χάρτη του κόσμου. Μπορεί ακόμη να βοηθήσει στην επιστημονική έρευνα, απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με μια ερευνητική δημοσίευση με γραφήματα και εξισώσεις.

Related posts