MAXTV.gr

Την Κυριακή 10 Δεκέμβρη, από τις 8 π.μ έως τις 6 μ.μ, θα πραγματοποιηθούν οι εκλογές του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας.

Το Εκλογικό Τμήμα της Π.Ε Αργολίδας θα βρίσκεται στην Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων της ΠΕ Αργολίδος, Παραλιακή οδός Ναυπλίου – Ν. Κίου, Κτήριο Β, ισόγειο.

Υποψήφιοι με το ψηφοδέλτιο της Δημοκρατικής Πανεπιστημονικής Κίνησης Οικονομολόγων (ΔΠΚ-Ο) για την Τοπική Διοίκηση του 11ου Περιφερειακού Τμήματος Νοτιοανατολικής Πελοποννήσου και για την ανάδειξη των μελών της Συνέλευσης των Αντιπροσώπων του ΟΕΕ είναι από την Αργολίδα οι : Αργυροπούλου Γεωργία και Χατζηγεωργίου Μυρτώ.

Ψηφίζουμε ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ/ΔΠΚ-Ο, για να εκφράσουμε και με την ψήφο μας το «φτάνει πιά!».

Για να βροντοφωνάξουμε «ή τα κέρδη τους ή οι ζωές μας!».

Η ενίσχυση της ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ(ΔΠΚ-Ο), θα μας επιτρέψει από καλύτερες θέσεις, στο δρόμο με τα ταξικά σωματεία και τους φοιτητικούς συλλόγους, να αντιπαλέψουμε την αστική πολιτική. Την πολιτική που εκπορεύεται από την ΕΕ και έχουν ανάγκη οι μεγάλοι όμιλοι, την πολιτική που το ΟΕΕ συνδιαμορφώνει, είτε με κυβερνήσεις ΝΔ είτε ΣΥΡΙΖΑ, είτε παλιότερα με κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ. Ο πραγματικός αντίπαλός μας είναι οι μονοπωλιακοί όμιλοι, το κεφάλαιο και η εξουσία του, οι ιμπεριαλιστικές συμμαχίες που το στηρίζουν. Είναι η εγχώρια άρχουσα τάξη, η ΕΕ και το ΝΑΤΟ. Αυτόν τον αντίπαλο υπηρετούν όλες οι κυβερνήσεις και αντίστοιχα ο πολύχρωμος θίασος των παρατάξεων στο ΟΕΕ.

Ψηφίζουμε ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ!

Γιατί δεν ανεχόμαστε τον 21ο αιώνα, να εργαζόμαστε χωρίς δικαιώματα, όταν η τεχνολογία πρέπει να βελτιώνει τη ζωή μας και όχι να μπαίνει θηλιά στο λαιμό.

Γιατί θέλουμε με τα πτυχία μας να μπορούμε να βρούμε δουλειά με πλήρως κατοχυρωμένα επαγγελματικά δικαιώματα. Η επιστημονική γνώση να επικαιροποιείται με ευθύνη του κράτους και όχι με χρυσοπληρωμένα «σεμινάρια», από τα οποία κερδίζουν αποκλειστικά τα μεγάλα ιδιωτικά εκπαιδευτικά κέντρα.

Γιατί δεν ανεχόμαστε οι επιστημονικές μας γνώσεις και δυνατότητες να υποτάσσονται στις ανάγκες της κερδοφορίας των λίγων, αντί να αξιοποιούνται για την κάλυψη των αναγκών του λαού και του τόπου μας.

Γιατί αγανακτούμε με το Οικονομικό Επιμελητήριο που πρωτοστατεί στα σχέδια του Ταμείου Ανάκαμψης, με σκοπό το «αυγάτισμα» των κερδών των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων σε βάρος των αναγκών του λαού.

Γιατί καταδικάζουμε την εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους που γεννούν οι ανταγωνισμοί. Είμαστε δίπλα στους λαούς εκφράζοντας την αλληλεγγύη μας στον ηρωικό Παλαιστινιακό λαό, αλλά και τον Ισραηλινό λαό απέναντι στο κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ, τα σχέδια ΝΑΤΟ-ΕΕ, που υλοποιούνται και με τη στήριξη της ελληνικής κυβέρνησης.

Το ΟΕΕ στάθηκε πολύτιμος σύμμαχος της κυβέρνησης, με τα “συνεταιράκια” ΔΗΚΙΟ (ΝΔ)-ΠΔΣΟ (ΠΑΣΟΚ)-ΠΟΦΕΕ, στο προεδρείο, να παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην υλοποίηση βασικών σχεδιασμών, που συνδέονται με το Ταμείο Ανάκαμψης και το ΕΣΠΑ. Οι μεταξύ τους όψιμες τριβές έχουν να κάνουν με τον έλεγχο και τη “μοιρασιά” των κονδυλίων. Στην ίδια κατεύθυνση κινήθηκε και η ΠΟΕ (ΣΥΡΙΖΑ), αφού δεν ήταν λίγες οι φορές που συντάχθηκε σε κρίσιμα ζητήματα με το προεδρείο. Η πλειοψηφία των δυνάμεων του ΟΕΕ τοποθετείται σε όλα τα ζητήματα από τη σκοπιά των αναγκών των καπιταλιστών, αξιοποιώντας το ΕΣΠΑ και το Ταμείο Ανάκαμψης, διάφορα προγράμματα.

Οι δυνάμεις της ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ(ΔΠΚ-Ο), βρεθήκαμε μέσα από τα ταξικά σωματεία και τους επαγγελματικούς συλλόγους στην πρώτη γραμμή της πάλης ενάντια σε κάθε αντιλαϊκό μέτρο. Δίνουμε αταλάντευτα, μέσα και έξω απ ́το ΟΕΕ, τη μάχη για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας, σημαδεύοντας το κεφάλαιο και την ΕΕ. Παλεύουμε για τη ζωή που μας αξίζει με βάση τις σύγχρονες δυνατότητες που δίνει η ανάπτυξη των παραγωγικών δυνάμεων και η παραγωγικότητα της εργασίας, με την αλματώδη εξέλιξη της επιστήμης και της τεχνολογίας. Παλεύουμε για την κοινωνία όπου η πληροφορική, η ψηφιακή τεχνολογία, η ρομποτική και η τεχνητή νοημοσύνη, θα αξιοποιούνται για την αναβάθμιση του γενικού μορφωτικού επιπέδου των εργαζομένων και το δημιουργικό περιεχόμενο της εργασίας τους, θα συμβάλλουν στο ρόλο τους στη λήψη και στον έλεγχο των αποφάσεων. Θα αξιοποιούνται για την ικανοποίηση των αναγκών των πολλών και όχι την κερδοφορία των λίγων.

Η ενίσχυση της ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ(ΔΠΚ-Ο) είναι ένας ακόμα σταθμός στην οργάνωση της αντεπίθεσης, στον αγώνα για ριζικές αλλαγές στην οικονομία και στην εξουσία, για διεκδίκηση καλύτερης ζωής και ανάπτυξης που θα υπηρετεί τα λαϊκά συμφέροντα.

https://dpko.gr/?doing_wp_cron=1701777085.3899700641632080078125

Related posts