MAXTV.gr

Την Πέμπτη, 7 Δεκεμβρίου 2023, μαθητές και μαθήτριες της Α και Β τάξης του 1ου ΓΕΛ Ναυπλίου παρακολούθησαν εκπαιδευτική παρουσίαση στο πλαίσιο εκπαιδευτικού προγράμματος με τίτλο «Γνωρίζω και δημιουργώ ενάντια στη βία κατά των γυναικών».

Το πρόγραμμα αυτό υλοποιείται με αφορμή την παγκόσμια ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, που εορτάζεται κάθε χρόνο στις 25 Νοεμβρίου, από το Κέντρο Υγείας Ναυπλίου και την 1η ΤΟΜΥ Ναυπλίου, σε συνεργασία με το Συμβουλευτικό Κέντρο Τρίπολης.

Πρόκειται για πρόγραμμα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του μαθητικού πληθυσμού από εξειδικευμένο προσωπικό σχετικά με το παγκόσμιο φαινόμενο της βίας κατά των γυναικών. Στόχος του προγράμματος είναι η ενεργός συμμετοχή των παιδιών στο δημόσιο διάλογο και στις παρεμβάσεις για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, καθώς και η ενδυνάμωσή τους με νέα γνώση και εμπειρία για την αναγνώριση μορφών βίας και η υιοθέτηση εκ μέρους τους στάσεων και αντιλήψεων που θα εξαλείψουν αυτό το παγκόσμιο κοινωνικό φαινόμενο.

Οι μαθητές/τριες του σχολείου μας ενημερώθηκαν από το εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό των συντελεστών του προγράμματος για τις μορφές βίας, ώστε να μπορούν να τις εντοπίζουν και να τις διακρίνουν.

Στη συνέχεια θα διαγωνιστούν δημιουργώντας ατομικά ή ομαδικά ψηφιακά έργα (φωτογραφίες, αφίσες, βίντεο) που θα ευαισθητοποιούν την κοινή γνώμη και θα συμβάλλουν στην εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών. Τα έργα αυτά θα εκτεθούν κατά την τελική φάση του προγράμματος σε εκδήλωση σε κεντρικό χώρο εκδηλώσεων του Δήμου Ναυπλιέων με ανοικτή συζήτηση για την εμπειρία που απέκτησαν οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα αυτό.

Ευχαριστούμε τις κυρίες Παπαχρήστου Αικατερίνη και Ετοίμου Ελισσάβετ του Κέντρου Υγείας Ναυπλίου, την κα. Βαρδάκα Φωτεινή από την 1η ΤΟΜΥ Ναυπλίου, και τις κυρίες Τσαούση Θεοδώρα, Μητροπούλου Ελένη και Χριστοπούλου Αγγελική από το Συμβουλευτικό Κέντρο Τρίπολης, για την εξαιρετική παρουσίαση του προγράμματος.

Η Διευθύντρια
Νικολέττα Ματσιμάνη

Related posts