MAXTV.gr

Το ΚΕΘΕΑ του Νομού επισκέφθηκε χθες ο βουλευτής Αργολίδας ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ, όπου είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με εργαζόμενους και εκπροσώπους γονέων. Αφορμή για την συνάντηση αυτή στάθηκε η ολομέτωπη επίθεση που έχει ξεκινήσει η Κυβέρνηση ενάντια στο ΚΕΘΕΑ, καταργώντας ουσιαστικά την αυτόνομη λειτουργία της δομής και συγχωνεύοντας όλους τους φορείς πρόληψης, θεραπείας και επανένταξης, σε έναν υπερφορέα χωρίς όμως πρότερη διαβούλευση και κλινικά δεδομένα.

Όπως σημείωσαν οι άνθρωποι που αποτελούν την ψυχή του ΚΕΘΕΑ Αργολίδας, η Κυβέρνηση έχει θέσει στο στόχαστρό της το θεσμό, προσπαθώντας να υποβαθμίσει την αυτοτέλεια του και άρα να περιορίσει την λειτουργία του, γεγονός που θα έχει μεγάλο αντίκτυπο στην αντιμετώπιση των εξαρτήσεων, την ώρα που το ζήτημα αυτό μέσα στην κοινωνία γιγαντώνεται.

Ο Γιώργος Γαβρήλος επισήμανε πως οι νέες ρυθμίσεις του νομοσχεδίου, ουσιαστικά καταργούν το ΚΕΘΕΑ. Καταργούν δηλαδή μια δομή που μέχρι τώρα αποτελούσε φάρο αναμμένο για χιλιάδες οικογένειες και νέα παιδιά που βρέθηκαν αντιμέτωποι με τις εξαρτήσεις και κατάφεραν να σταθούν στα πόδια με τη βοήθεια των ειδικών επιστημόνων που εργάζονται στο ΚΕΘΕΑ. Παράλληλα, απογυμνώνει τις Περιφέρειες από τις σημαντικές αυτές δομές και επιβάλλει ένα συγκεντρωτικό σχήμα που όμως δεν θα είναι δίπλα στον άνθρωπο και τις ανάγκες του.

Μιλάμε για άλλη μια αρνητική, κοινωνικά, «μεταρρύθμιση» που δεν εξυπηρετεί κανέναν άλλον, παρά τους ιδιώτες στους οποίους ανοίγει δρόμους για νέες δουλειές. Η Κυβέρνηση, επισήμανε ο Γιώργος Γαβρήλος, δεν ενδιαφέρεται ούτε στο ελάχιστο για την πραγματική αντιμετώπιση των εξαρτήσεων και τον στόχο για επανένταξη στην κοινωνία. Την ενοχλεί η δράση του ΚΕΘΕΑ γιατί ήταν και είναι μια δομή που βασίζεται στον άνθρωπο, την αλληλοϋποστήριξη και στους έμπειρους εργαζόμενους. Σε αυτά τα σχέδια, η ΝΔ θα μας βρει απέναντί της. Ο ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ θα στηρίξει τις δομές ψυχικές υγείας και τις δομές απεξάρτησης με όλες του τις δυνάμεις.

Related posts