MAXTV.gr

Στον ακρωτηριασμό του ποδιού του 31χρονου αστυνομικού που τραυματίστηκε σοβαρά από φωτοβολίδα, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στον Ρέντη, προχώρησαν οι γιατροί.

Συγκεκριμένα, κατόπιν ενημέρωσης των θεραπόντων ιατρών, ο ασθενής υπεβλήθη σήμερα σε ακρωτηριασμό αριστερού κάτω άκρου λόγω μη αναστρέψιμων ισχαιμικών βλαβών και εκτεταμένων μυϊκών νεκρώσεων στην περιοχή του τραύματος του μηρού και προς αποφυγή τοπικών σηπτικών και συστηματικών επιπλοκών και σοβαρής επιδείνωσης της κατάστασης του ασθενούς.

Παραμένει νοσηλευόμενος στην ΜΕΘ σε κρίσιμη κατάσταση, σε καταστολή και μηχανικό αερισμό. Υποστηρίζεται αιμοδυναμικά με αγγειοσυσπαστικά φάρμακα και εξωνεφρική αιμοκάθαρση.
Την ίδια ώρα, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της ΕΛΑΣ για τον εντοπισμό και τη σύλληψη πολλών ακόμη εμπλεκομένων στην επίθεση κατά αστυνομικών στον Ρέντη και μάλιστα με ηγετικό ρόλο στα επεισόδια.

Μάλιστα, οι αρχές εστιάζουν σε ένα πρόσωπο που φέρεται να είχε ρόλο καθοδηγητή στην επίθεση κατά των αστυνομικών, προμηθεύοντας τα “πολεμοφόδια” που χρησιμοποιήθηκαν στα επεισόδια.

Πληροφορίες που μεταδίδει η ΕΡΤ αναφέρουν ότι το άτομο αυτό φαίνεται πως έδωσε το σύνθημα για την επίθεση σε βάρος των αστυνομικών, οδηγώντας μάλιστα τα άτομα που συμμετείχαν σε αυτή στο πάρκινγκ του γηπέδου όπου ένα άλλο άτομο είχε με αυτοκίνητο μεταφέρει τα “πολεμοφόδια” και τα οποία χορήγησε στους οπαδούς.

Την ίδια ώρα, οι έρευνες επικεντρώνονται σε έναν σκληρό πυρήνα 4-5 ατόμων που έδινε οδηγίες και προμήθευε βόμβες μολότοφ, ναυτικές φωτοβολίδες και άλλα αντικείμενα στους εμπλεκόμενους.

Related posts