MAXTV.gr

Ο ΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΛΙΕΩΝ, ΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ.

Ως βόμβα πολλών μεγατόνων παρουσιάστηκε η είδηση του χρέους 230.000 ευρώ, του Δήμου Ναυπλιέων προς τον ΟΤΕ. Πρόκειται για τα τηλέφωνα των σχολείων του Δήμου.

Εδώ και δέκα περίπου χρόνια έχουν καταργηθεί δια νόμου οι σχολικές επιτροπές και έχουν αντικατασταθεί από μια Δημοτική Επιτροπή. Εκεί που για δεκαετίες πολλές έτρεμε κυριολεκτικά το φυλλοκάρδι των Διευθυντών, μην αφήσουν απλήρωτους λογαριασμούς για το σχολείο τους, ανέλαβαν δημοτικοί παράγοντες (Αντιδήμαρχοι, εντεταλμένοι κλπ.) οι οποίοι άφησαν απλήρωτους τους λογαριασμούς.

Λεφτά υπήρχαν. Το κράτος στέλνει ένα γενναίο κονδύλι στους Δήμους για να πληρωθούν τα σχολικά λειτουργικά έξοδα. Το ερώτημα είναι ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΑΥΤΑ; Ο κ. Αντιδήμαρχος δεν είπε. Οι προηγούμενοι κάνουν πως δεν ακούν.

Τίθενται ερωτήματα:
Α) Μήπως διετέθησαν για άλλες λειτουργικές δαπάνες (π.χ. γραφική ύλη) οι οποίες ΥΠΕΡΚΟΣΤΟΛΟΓΗΘΗΚΑΝ και δεν ΠΕΡΙΣΣΕΨΑΝ για τον ΟΤΕ;
Β) Μήπως διετέθησαν σε άλλες δραστηριότητες του Δήμου (π.χ. εκδηλώσεις ή έργα βιτρίνας);
Γ) Όλα αυτά τα χρόνια ο Δήμος ως κοινός διαχειριστής των τηλεφώνων όλων των σχολείων, διαπραγματεύτηκε νέα προγράμματα τηλεπικοινωνίας, από τα οποία θα είχαν και καλύτερες υπηρεσίες τα σχολεία αλλά και θα έκανε οικονομίες ο Δήμος;
Δ) Χάρη μας έκανε ο ΟΤΕ και δεν έκοψε τα τηλέφωνα; Έτσι το παρουσίασαν, αλλά δεν είναι έτσι. Ο ΟΤΕ και κάθε άλλη μεγάλη επιχείρηση δεν χάνει τα λεφτά της. Δεσμεύει ανά πάσα στιγμή τα χρήματα από το Υπουργείο με μια (εύκολη να βγει) δικαστική απόφαση. Ο ΟΤΕ παράλληλα κέρδιζε με τη διατήρηση παλαιών συμβολαίων…

Για αυτά δεν πήραμε απαντήσεις. Τα παπαγαλάκια εκστασιασμένα από την βαρύγδουπη είδηση δεν μπήκαν στον κόπο να ρωτήσουν τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο και να πληροφορήσουν το λαό. Τα παπαγαλάκια είναι απλώς για να αναμεταδίδουν τα λεγόμενα.

Εάν τα χρήματα των τηλεφώνων δόθηκαν για εξωσχολικές δραστηριότητες, πιστεύω πως πρέπει να μιλήσει η Δικαιοσύνη. Δικηγόροι στη νέα Δημοτική Αρχή υπάρχουν… το θέμα είναι εάν έχουν την πολιτική βούληση. Προς το παρόν μόνο κακαρίσματα ακούμε, αυγά δεν βλέπουμε.

ΥΓ Ως φωτο ανέβασα το μπαζωμένο, από τον πρώην, θεατράκι του 2ου Λυκείου. Το είχε φτιάξει ο πρώην του πρώην και είχε σκάψει τόσο ώστε ήταν ο πάτος του κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας (!!!!) και πλημμύριζε . Αυτός ο πανέξυπνος προσελήφθη τώρα να συμβουλεύει τον νυν Δήμαρχο… Άντε τώρα να μιλήσεις στα παιδιά για «αριστεία» και «αξιοκρατία»

F/B Τόλης Κοΐνης

Related posts