MAXTV.gr

«Πραγματοποίηση ανοιχτής συζήτησης του τομέα Αθλητισμού της ΝΔ με θέμα : Το μέλλον του ελληνικού αθλητισμού, παρουσία του Γιάννη Βρούτση, Αναπληρωτή Υπουργού Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού»

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 19/3/2024 ανοιχτή συζήτηση για το μέλλον του αθλητισμού στη χώρα μας στα κεντρικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας. Η Τομεάρχης Αθλητισμού ΝΔ Ντόρα Πάλλη Πετραλιά υποδέχτηκε τον Αναπληρωτή Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Γιάννη Βρούτση καθώς και Ολυμπιονίκες, Παραολυμπιονίκες, αθλητές αλλά και παράγοντες του αθλητισμού.

Την εκδήλωση χαιρέτισε ο γενικός διευθυντής της ΝΔ Γιάννης Σμυρλής τονίζοντας την ζωτική σημασία τοτ αθλητισμού για την χώρα μας.

​Τη συζήτηση προλόγισε η Τομεάρχης Αθλητισμού, Ντόρα Πάλλη Πετραλιά εκφράζοντας χαρά και αισιοδοξία για το μέλλον του αθλητισμού της χώρας μας καθώς σπουδαίοι παράγοντες του αθλητισμού είναι έτοιμοι να συνεισφέρουν τα μέγιστα και να υποστηρίξουν τις νέες καινοτόμες ιδέες του Υπουργείου Αθλητισμού. ​

Στην κεντρική του ομιλία ο Υπουργός Βρούτσης Ιωάννης αναφέρθηκε στα μέτρα για την αντιμετώπιση της αθλητικής βίας που για πρώτη φορά εφαρμόζονται στη χώρα μας, τονίζοντας πως τα πρώτα θετικά αποτελέσματα είναι ήδη ορατά. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο μεταρρυθμιστικό έργο του Υπουργείου Αθλητισμού «e- Kouros” που αναμένεται να αναδιοργανώσει το σύνολο του αθλητικού χώρου. Το πρόγραμμα “e- Kouros” στοχεύει στην ψηφιοποίηση του αθλητισμού στη χώρα μας, στην δημιουργία μιας αξιόπιστης πηγής ενημέρωσης για κάθε τομέα του αθλητισμού μέσω μιας ηλεκτρονικής πλατφόρμας, διαθέσιμης σε όλους του πολίτες. Αναφέρθηκε επίσης στην δημιουργία αθλητικών υποδομών σε όλη την Ελλάδα, στην επιτακτική ανάγκη αθλητικών χώρων εύκολης προσβασιμότητας για όλους τους αθλητές και ιδιαίτερα για τα άτομα με ειδικές ανάγκες. Ακόμη προανήγγειλε τη στενή συνεργασία των Υπουργείων Παιδείας και Αθλητισμού με σκοπό την ανάπτυξη του σχολικού αθλητισμού. Ανέφερε πως κύριος στόχος του είναι η ανάπτυξη του αθλητισμού και της αθλητικής παιδείας στο σύνολο του πληθυσμού ώστε να μην αποτελεί η Ελλάδα έναν από τους τελευταίους εταίρους στην Ευρώπη σ αυτόν τον τομέα- όπως δυστυχώς συμβαίνει σήμερα. Ο Υπουργός άκουσε με προσοχή τις απόψεις και τις ιδέες των παρευρισκόμενων απαντώντας σε ερωτήματα και δίνοντας υπόσχεση για σκληρή δουλειά με άμεσα αποτελέσματα στον χώρο του αθλητισμού.

Στην εκδήλωση παρέστησαν στελέχη φορέων του αθλητισμού , Ολυμπιονίκες, Παραολυμπιονίκες, παγκόσμιοι πρωταθλητές, παράγοντες των περισσότερων αθλημάτων, μέλη της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, μέλη της ΟΝΝΕΔ, πρόεδροι σωματείων.

430334142 736769755310610 2512098643883463958 N
B 1

Related posts