MAXTV.gr
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΥΡΙΖΑ: Συνεχίζεται η «θαλασσοταραχή» για τις Σπέτσες

«Είναι μια πρωτοβουλία καινοφανής για τα πολιτικά πράγματα της χώρας»

Μιχάλης Χατζηκωνσταντίνου • mchatzikonstantinou@naftemporiki.gr

Έντονες αντιδράσεις εντός και εκτός της Κουμουνδούρου συνεχίζει να προκαλεί η πρόσκληση που απεύθυνε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, στους 36 βουλευτές του κόμματος για τη διεξαγωγή «συνάντησης εργασίας» στις κοσμοπολίτικες Σπέτσες το τριήμερο 19 με 21 Ιανουαρίου.

Η πιο πρόσφατη αντίδραση ήρθε χθες από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο, Θεόφιλο Ξανθόπουλο, ο οποίος ανακοίνωσε ότι θα αποδεχθεί μεν την πρόσκληση του κ. Κασσελάκη για το τριήμερο στις Σπέτσες αλλά δεν παρέλειψε να σχολιάσει ότι τον «ξένισε» αυτή η εκδήλωση. «Είναι μια πρωτοβουλία καινοφανής για τα πολιτικά πράγματα της χώρας και είναι μια διαδικασία στην οποία και εμείς οι βουλευτές δεν έχουμε ξανασυμμετάσχει. Με ξένισε. Είναι όμως μια διαδικασία όπου προσπαθούμε να κάνουμε μια πάρα πολύ σοβαρή δουλειά ως ΚΟ» ανέφερε ο κ. Ξανθόπουλος.

Υπενθυμίζεται ότι στο τριήμερο στις Σπέτσες δεν θα λάβει μέρος ο τέως πρόεδρος του κόμματος, Αλέξης Τσίπρας, το περιβάλλον του οποίου κατέστησε σαφές ότι ο πρώην πρωθυπουργός δεν σκοπεύει να ταξιδέψει στο νησί του Αργοσαρωνικού. Στις Σπέτσες δεν πρόκειται να δώσει το «παρών» ούτε η τομεάρχης Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ, Κυριακή Μάλαμα. «Με πειράζει το καράβι, δεν νομίζω…» είπε κυρία Μάλαμα ερωτηθείσα εάν σκόπευε να αποδεχθεί την πρόσκληση του κ. Κασσελάκη για την τριήμερη «συνάντηση εργασίας» στις Σπέτσες.

Σαφείς αποστάσεις από την πρόσκληση για το τριήμερο στις Σπέτσες έχει λάβει και η βουλευτής Επικρατείας, Έλενα Ακρίτα, παρά το γεγονός ότι είχε στηρίξει τον κ. Κασσελάκη στις εσωκομματικές εκλογές. «Και βέβαια θα μπορούσε η συνάντηση εργασίας να γίνει “εκτός Αθηνών” – αν και αυτό θα δυσκόλευε πολύ το έργο των συναδέλφων δημοσιογράφων που παρακολουθούν τις συνεδριάσεις μας. Γιατί όμως στις Σπέτσες; Γιατί να μην πάμε σε περιοχές που έχουν πληγεί από πυρκαγιές ή πλημμύρες; Καρδίτσα, Έβρο, Ρόδο, Εύβοια, Βόλο. Να γυρίσουμε τα χωριά, να μιλήσουμε με τους κατοίκους, να διαπιστώσουμε τί έχει (ή ΔΕΝ) έχει κάνει η κυβέρνηση όλο αυτό τον καιρό. Και ταυτόχρονα να δουλέψουμε και να προγραμματίσουμε τις επόμενες κινήσεις του κόμματος μας. Αυτή είναι η γνώμη μου» είπε η κυρία Ακρίτα χωρίς να ξεκαθαρίσει εάν σκοπεύει να αποδεχθεί την πρόσκληση του κ. Κασσελάκη.

Καρανίκας: Με λεφτά του Κασσελάκη το τριήμερο στις Σπέτσες

Στον αντίποδα ο πρώην στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα, Νίκος Καρανίκας στήριξε αναφανδόν τον κ. Κασσελάκη για την πρωτοβουλία του. Μάλιστα, εξαπέλυσε επίθεση όχι προς τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που πήραν αποστάσεις από την πρόταση του προέδρου του κόμματος αλλά προς τα στελέχη τα οποία αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ και προφανώς δεν είχαν λόγο για το επίμαχο τριήμερο στις Σπέτσες. «Δεν μας είπαν οι αριστεριστές και οι αποστάτες του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ που γι’ αυτό τον λόγο είναι καταχραστές του δημοσίου χρήματος και γι’ αυτό ο κόσμος τους αποκαλεί ανήθικους (εμένα μ αρέσει ο όρος- χαρακτηρισμός Αμοραλιστές όταν απευθύνουμε σε πρώην), γιατί ενοχλούνται με το τριήμερο πολιτικής κομματικής κοινοβουλευτικής εργασίας σε νησί με δικά του λεφτά από την δική του εργασία και όχι στην Αθήνα σε ένα από τα ξενοδοχεία που η αριστερά τα τελευταία 30 χρόνια ξοδεύει τα λεφτά της για συνδιασκέψεις και Κεντρικές Επιτροπές;» διερωτήθηκε σε πολύ σκληρό τόνο ο πρώην στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα.

Τζάκρη: Οι βουλευτές θα μείνουν σε ξενοδοχείο

Υπενθυμίζεται, ότι η γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Θεοδώρα Τζάκρη, έχει διευκρινίσει ότι οι βουλευτές που θα αποδεχθούν την πρόσκληση του κ. Κασσελάκη δεν θα μείνουν στο σπίτι του στις Σπέτσες αλλά σε ξενοδοχείο

Related posts