MAXTV.gr

Πραγματοποιήθηκε την, Δευτέρα, στο ξενοδοχείο Grand Hyatt Athens η Γενική Συνέλευση της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ) για την εκλογή των μελών του Διοικητικού και Εποπτικού Συμβουλίου.

Στο 25μελές Διοικητικό Συμβούλιο συμμετέχουν αυτοδικαίως οι 13 εκλεγμένοι περιφερειάρχες και 12 περιφερειακοί σύμβουλοι οι οποίοι εκλέγονται από την Γενική Συνέλευση. Στη Γενική Συνέλευση συμμετείχαν πάνω από 300 εκλέκτορες από όλη τη χώρα.

Χαιρετισμούς στην έναρξη της ΓΣ απηύθυναν ο πρόεδρος της συνέλευσης, περιφερειάρχης Αττικής, Νίκος Χαρδαλιάς, η υπουργός Εσωτερικών, Νίκη Κεραμέως και ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Θεόδωρος Λιβάνιος.

Τις εργασίες των 366 εκλεκτόρων από όλη τη χώρα για την εκλογή νέας ηγεσίας, άνοιξε ο περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς ο οποίος και στάθηκε στις νέες προκλήσεις που έχουν να αντιμετωπίσουν την επόμενη 5ετια οι περιφέρειες, θέτοντας ως προτεραιότητα την αποκέντρωση χωρίς επικαλύψεις αρμοδιοτήτων με μεγαλύτερη απορρόφηση κονδυλίων.

«Πρέπει να αλλάξει το μοντέλο γιατί δεν πάει άλλο. Οφείλουμε να προχωρήσουμε με τομές, να δράσουμε μητροπολιτικά με διαφάνεια και λογοδοσία», υπογράμμισε ο περιφερειάρχης Αττικής.

Related posts