MAXTV.gr

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία της ΚΕΔΕ η οποία υλοποιείται συστηματικά από το 2002 με στόχο την έγκυρη πληροφόρηση των δημάρχων που αναδείχθηκαν από τις πρόσφατες εκλογές του Οκτωβρίου.

Στο πλαίσιο αυτού του επιμορφωτικού προγράμματος θα διοργανωθούν έξι περιφερειακές διημερίδες, κατά τη διάρκεια των οποίων ειδικοί επιστήμονες, στελέχη της ΚΕΔΕ και της ΕΕΤΑΑ, αλλά και στελέχη των υπουργείων Εσωτερικών, Ενέργειας και Περιβάλλοντος θα παρουσιάσουν ζητήματα που αφορούν στο ρόλο και τις δυνατότητες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της χώρας στις σημερινές συνθήκες.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Λάζαρος Κυρίζογλου σε δήλωσή του τονίζει: «Συγχαίρω θερμά εκ μέρους της ΚΕΔΕ όλους τους συναδέλφους μου για την εκλογή τους στο αξίωμα του δημάρχου και τους εύχομαι καλή δύναμη και δημιουργικό έργο.

Η ΚΕΔΕ αξιοποιώντας την πολύτιμη εμπειρία που αποκομίσαμε όλα αυτά τα χρόνια, σε συνεργασία με την ΕΕΤΑΑ, συνεχίζουμε τη διοργάνωση των διημερίδων επιμόρφωσης ειδικά για τους νεοεκλεγμένους δημάρχους που αναδείχθηκαν στις πρόσφατες εκλογές.

Πιστεύουμε ότι αυτή η πρωτοβουλία θα αποβεί χρήσιμη γιατί η σύγχρονη και ισχυρή Αυτοδιοίκηση θέλει σύγχρονους τρόπους αντιμετώπισης των προκλήσεων, και απαιτεί γνώση και ετοιμότητα για την επίλυσή τους.

Και με αυτό το στοχευμένο θεματικά πρόγραμμα επιμόρφωσης, αυτό ακριβώς επιδιώκουμε. Να συμβάλλουμε δηλαδή, έτσι ώστε οι νεοεκλεγμένοι δήμαρχοι να είναι σε θέση να ανταποκριθούν στις ανάγκες και προκλήσεις της σύγχρονης εποχής, αλλά και να υπηρετήσουν με τον καλύτερο και αποτελεσματικότερο τρόπο τις ανάγκες των δήμων και τις προτεραιότητες των τοπικών μας κοινωνιών.

Πεποίθηση της ΚΕΔΕ είναι ότι η συμμετοχή όλων των αιρετών θα συμβάλλει στο καλύτερο αποτέλεσμα και στην ουσιαστική πρόοδο του θεσμού που όλοι υπηρετούμε».

Οι διημερίδες που θα πραγματοποιηθούν είναι οι εξής: 

Στις 20 και 21 Νοεμβρίου στο Ηράκλειο με συμμετέχοντες τους αιρετούς της Περιφέρειας Κρήτης (AQUILA ATLANTIS HOTEL)

Στις 27 και 28 Νοεμβρίου 2023 στην Αθήνα με συμμετέχοντες τους αιρετούς των Περιφερειών Ιονίων Νήσων, Βορείου και Νοτίου Αιγαίου (DIVANI CARAVEL HOTEL)

Στις 29 Νοεμβρίου 2023 στην Αθήνα με συμμετέχοντες τους αιρετούς των Περιφερειών Αττικής και Πελοποννήσου (DIVANI CARAVEL HOTEL)

Στις 5 και 6 Δεκεμβρίου 2023 στα Ιωάννινα με συμμετέχοντες τους αιρετούς των Περιφερειών Ηπείρου και Δυτικής Ελλάδας (HOTEL DU LAC)

Στις 7 και 8 Δεκεμβρίου 2023 στη Θεσσαλονίκη με συμμετέχοντες τους αιρετούς των Περιφερειών Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας (ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ)

Στις 14 και 15 Δεκεμβρίου 2023 στη Λάρισα με συμμετέχοντες τους αιρετούς των Περιφερειών Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας. (DIVANI LARISSA HOTEL)

Τα θέματα που θα παρουσιασθούν στο πλαίσιο του προγράμματος αυτού αφορούν στα εξής:

-Ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στο Διοικητικό Σύστημα της χώρας

-Το Σύστημα Διακυβέρνησης

-Καταστατική θέση Αιρετών

-Οι 100 πρώτες ημέρες της Δημοτικής ΑρχήςΟικονομικά των ΟΤΑ – Οικονομική Διοίκηση και 

-Δημοσιονομική Διαχείριση

-Σύστημα Εσωτερικού Ελέγχου

-Ηγεσία και Management στους ΟΤΑ

-Χρηματοδοτικά εργαλεία περιόδου 2023-2028Νομικά Πρόσωπα των ΟΤΑ – Εφαρμογή ν. 5056/2023

-Οργάνωση ΟΤΑ – Προσαρμογή Ο.Ε.Υ. Δήμων

-Ανθρώπινο Δυναμικό Τοπικής ΑυτοδιοίκησηςΚλιματική Αλλαγή και Τοπική Αυτοδιοίκηση

-Διαχείριση Αδέσποτων Ζώων

-Επικοινωνιακή Πολιτική και Διακυβέρνηση

Related posts