MAXTV.gr
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πελοπόννησος: 70 κλήσεις δέχθηκε η Πυροσβεστική για κοπές δέντρων και αντλήσεις υδάτων

Λόγω εκδήλωσης ισχυρών ανέμων συνοδεία βροχοπτώσεων σε περιοχές της χώρας τη Παρασκευή, 10-11-2023, το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος έλαβε 110 κλήσεις, κυρίως για κοπές δέντρων.

Συγκεκριμένα:

Στην Περιφέρεια Αττικής, 20 κλήσεις και πραγματοποιήθηκαν 14 κοπές δέντρων και 1 αφαίρεση αντικειμένου

Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, 70 κλήσεις και πραγματοποιήθηκαν 53 κοπές δέντρων, 4 αφαιρέσεις αντικειμένων και 3 αντλήσεις

Στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, 20 κλήσεις και πραγματοποιήθηκαν 9 κοπές δέντρων

Υπενθυμίζουμε ότι, σύμφωνα με το επικαιροποιημένο Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού (ΕΔΕΚ) για σήμερα Σάββατο 11 Νοεμβρίου καταιγίδες αναμένονται:
α. Στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου (κυρίως Χίο – Σάμο), στο βόρειο Ιόνιο (περιοχή Κέρκυρας – Παξών – Λευκάδας), την Ήπειρο, τη δυτική Μακεδονία, τη δυτική Στερεά, τα νότια τμήματα της ανατολικής Πελοποννήσου και τα Κύθηρα.

β. Από το μεσημέρι στην κεντρική Μακεδονία, την ανατολική Μακεδονία και πιθανόν τη Θράκη.

γ. Από το βράδυ στα Δωδεκάνησα.

Από το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν στις περισσότερες περιοχές και θα περιοριστούν στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα όπου θα εξασθενήσουν το πρωί της Κυριακής.

Β. Άνεμοι νοτίων διευθύνσεων εντάσεως τοπικά 8 μποφόρ θα πνέουν στο Αιγαίο από τις πρωινές ώρες του Σαββάτου (11-11-23) μέχρι αργά το απόγευμα.

Γ. Επισημαίνεται πως από το απόγευμα της Κυριακής (12-11-23) και μέχρι το απόγευμα της Δευτέρας (13-11-23) νέο καιρικό σύστημα από τα βορειοδυτικά με ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα επηρεάσει αρχικά τη δυτική Ελλάδα και τη Δευτέρα τη Μακεδονία, τη Θεσσαλία και το ανατολικό Αιγαίο.

Related posts