MAXTV.gr

Έκρηξη βόμβας -χωρίς να προηγηθεί ενημέρωση- σημειώθηκε στις 3:20 τα ξημερώματα σε πρατήριο υγρών καυσίμων στον Πειραιά. Μάλιστα, η έκρηξη έγινε αισθητή και σε άλλους, όμορους δήμους, προκαλώντας μεγάλη αναστάτωση.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά, άγνωστοι πυροδότησαν εκρηκτικό μηχανισμό τον οποίο είχαν τοποθετήσει σε βενζινάδικο στη συμβολή της Ομηρίδου Σκυλίτση και Πυθαγόρα, δίπλα σε ένα πάρκινγκ. Όπως έγραψε νωρίτερα το iefimerida.gr, αποτέλεσμα της έκρηξης ήταν η πρόκληση μεγάλων υλικών ζημιών στην επιχείρηση. Ευτυχώς δεν υπήρξαν τραυματισμοί, καθώς, όπως προαναφέρθηκε, η βόμβα εξερράγη χωρίς προειδοποίηση.

Άμεσα η περιοχή αποκλείστηκε από αστυνομικές δυνάμεις, ενώ διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Ομηρίδου Σκυλίτση και στους γύρω δρόμους.

Στο σημείο βρέθηκαν και άνδρες του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΕΕΜ) της ΕΛ.ΑΣ. προκειμένου να ερευνήσουν τα υπολείμματα από την έκρηξη ώστε να εξακριβώσουν το είδος της βόμβας, αλλά και να εντοπίσουν τυχόν στοιχεία που θα μπορούσαν να αποκαλύψουν την ταυτότητα των δραστών.

Ζημιές από την έκρηξη στο βενζινάδικο στον Πειραιά
Όπως φαίνεται στα παρακάτω βίντεο, οι ζημιές είναι μεγάλες. Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το Mega, ευτυχώς δεν υπήρξε πρόβλημα με τις αντλίες, ωστόσο σημειώθηκαν σημαντικές ζημιές λόγω της σφοδρότητας της έκρηξης -εκτός του βενζινάδικου- σε παρακείμενες πολυκατοικίες και σταθμευμένα ΙΧ.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ένας άνδρας από την Τυνησία βρισκόταν δευτερόλεπτα πριν την έκρηξη στο βενζινάδικο προκειμένου να βάλει καύσιμα στο αυτοκίνητό του. Μόλις βγήκε στον δρόμο σημειώθηκε η έκρηξη, γλιτώνοντας από καθαρή τύχη.

Πηγή: iefimerida.gr –

Related posts