MAXTV.gr

Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός παρευρέθηκε στην παρουσίαση του παιδικού βιβλίου «Σαν παραμύθι» της εφόρου του Φιλολογικού Τμήματος του Λυκείου των Ελληνίδων – Παράρτημα Άργους Βασιλικής Καχριμάνη, εκδήλωση που διοργάνωσε το Λύκειο Ελληνίδων Άργους, η ΚΕΔΑΜ και το 3ο Δημοτικό Σχολείο Άργους.

Το βιβλίο, που έχει ως θέμα τη διαχρονική ιστορία της πόλης του Άργους μέσα από την οπτική μιας παρέας παιδιών, παρουσίασαν η δημοσιογράφος Βίκυ Φλέσσα και ο διευθυντής της ΑΣΠΑΙΤΕ και διευθυντής του 3ου Δημοτικού Σχολείου Άργους Παναγιώτης Μουσταΐρας. Αποσπάσματα του βιβλίου διάβασε ο μαθητής της Ε’ τάξης του 6ου Δημοτικού Άργους Γιώργος Γαμβρουλάς, ενώ παρουσιάστηκε η δραματοποίηση της υπόθεσής του από τους μαθητές της Ε’ τάξης του 3ου Δημοτικού Σχολείου Άργους.

Ο κ. Ανδριανός σε σχετική του δήλωσε τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Πρόκειται για μια εξαιρετική πρωτοβουλία που αξίζει να φτάσει σε όλα τα παιδιά της Αργολίδας, αλλά και ευρύτερα σε κάθε οικογένεια που θέλει να γνωρίσει την πλούσια και ένδοξη ιστορία της παλαιότερα συνεχώς κατοικούμενης πόλης της Ευρώπης, του Άργους μας. Είναι πολύ σημαντικό μέσα από έναν ελκυστικό τρόπο, τα παιδιά μας να μαθαίνουν για την ιστορία μας, καθώς χωρίς την ιστορική γνώση δεν γνωρίζουμε ούτε από πού ερχόμαστε, ούτε πού θέλουμε να πάμε!

Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στη συγγραφέα, στο Καλλιτεχνικό Εργαστήρι Άργους και τους μαθητές του Ρήγα Ρηγόπουλου που επιμελήθηκαν την εικονογράφηση του βιβλίου, καθώς και στο Παράρτημα Άργους του Λυκείου Ελληνίδων και προσωπικά στην πρόεδρο Ευτυχία Δημοπούλου-Κώρου για τη διαρκή και πλούσια δημιουργική προσφορά του στην πολιτιστική πραγματικότητα του τόπου μας».

Related posts