MAXTV.gr

Η τελετή ορκωμοσίας του νέου Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Δημήτρη Πτωχού και των μελών του Περιφερειακού Συμβουλίου πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής (22/12/2023), στο αμφιθέατρο του Μουσικού Σχολείου Τρίπολης.
Παρών ήταν και ο πρώην Πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς, καθώς και πλήθος κόσμου.

Την ορκωμοσία τέλεσε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης και τοποτηρητής της χηρεύουσας Μητρόπολης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Ευστάθιος ο οποίος ζήτησε από το νέο Περιφερειάρχη και τους περιφερειακούς συμβούλους να αγαπήσουν το λαό που τους εξέλεξε στις θέσεις τους.

Ο κ. Πτωχός είπε ότι «ο λαός μας έδωσε την εντολή να πάμε την Πελοπόννησο μπροστά. Η Περιφέρεια Πελοποννήσου μπορεί και πρέπει να γίνει Περιφέρεια – πρότυπο». Μίλησε για συστράτευση δυνάμεων και ότι «ούτε μία μέρα δεν θα πάει χαμένη. Ξέρουμε τους τομείς που η περιφέρεια μας έχει αργήσει. Μας περιμένει σκληρή δουλειά. Είμαστε και θα μείνουμε μία ομάδα – γροθιά. Θα ακούω πάντα προσεκτικά την αντιπολίτευση. Δεν πιστεύω σε ανούσιες αντιπαραθέσεις. Πιστεύω πολύ στο στελεχιακό δυναμικό της Περιφέρειας. Η πόρτα του γραφείου μου θα είναι πάντα ανοιχτή. Ξέρουμε να συνεργαζόμαστε αποτελεσματικά, αλλά και να διεκδικούμε. Θα κάνουμε και τα δύο. Θα συνεργαστούμε με την κυβέρνηση, αλλά και με τους δήμους, τις τοπικές κοινωνίες. Να προσελκύσουμε επενδύσεις, να κάνουμε καλύτερη την καθημερινότητα των πολιτών μας.»

Ο Υπουργός Επικρατείας Σταύρος Παπασταύρου, ως εκπρόσωπος της Κυβέρνησης είπε ότι οι πολίτες βρήκαν στο πρόσωπο του Δημήτρη Πτωχού έναν άξιο ηγέτη, έναν περιφερειάρχη – πρότυπο, είναι ένας έντιμος πατριώτης. Θα είναι ένας Περιφερειάρχης όλων των Πελοποννησίων. Θα υπηρετήσει τις αξίες του πατέρα του. Η οικογένειά του έχει πολύ σημαντικό ρόλο στη ζωή του, στην πορεία του».

Related posts