MAXTV.gr

Παράλληλη δράση της παρουσίασης του εν εξελίξει εικαστικού έργου της Βασιλικής Σηφοστρατουδάκη στα πλαίσια του καλλιτεχνικού project ‘’Pazari’’, στον χώρο τέχνης Poeme design & fine arts πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Κυριακής 19 Νοεμβρίου στο Συνοικισμό Ναυπλίου.

Στην διαδρομή την οποία προλόγισε ο επιμελητής της έκθεσης ‘Pazari’ Παπαχρήστος Δημήτρης και η καλεσμένη Καλλιτέχνιδα Βασιλική Σηφοστρατουδάκη, μίλησε ο Μπάμπης Αντωνιάδης (Τοπογράφος Μηχανικός ΤΕ) παρουσιάζοντας αρχειακό υλικό που έχει δημιουργήσει σε σχέση με την δημιουργία του ‘’Συνοικισμού’’.

Η διαδρομή που ακολούθησαν οι πολυπληθείς συμμετέχοντες στη δράση περιλάμβανε σημαντικά τοπόσημα αναφοράς, όπως το πρώην βιομηχανικό σύμπλεγμα του Κύκνου, σωζόμενες προσφυγικές κατοικίες, την Πλατεία του Αγίου Κωνσταντίνου και την παρουσίαση στοιχείων σχετικά με τις δενδροφυτεύσεις στην περιοχή.

Καθ’ όλη την διάρκεια του περιπάτου συνάντησαν κατοίκους της περιοχής που αφηγήθηκαν την δική τους ιστορία για τον τόπο, συν δημιουργώντας ένα νέο αρχείο για την τοπική ιστορία.

Η διαδικασία εμπλουτισμού του αρχειακού υλικού θα παραμείνει ανοιχτή καθ’ όλη της διάρκεια της έκθεσης, για τον λόγο αυτό η καλλιτέχνιδα προσκαλεί όσους ενδιαφέρονται να προσθέσουν τις ιστορίες τους για τον Συνοικισμό και τα δέντρα που φυτεύτηκαν από τους κατοίκους του επικοινωνώντας στα τηλ: 2752110929, 6985756216 ή στο email: infopemestudio@gmail.com

Φωτογραφικό αρχείο  Πρόσφυγες στο Ναύπλιο

Άφιξη προσφύγων φωτογραφία από Σουηδικό Ινστιτούτο 1922

Άφιξη προσφύγων φωτογραφία από Σουηδικό Ινστιτούτο 1922

Χώρος παραμονής προσφύγων στην Γαλλική Σχολή Ναυπλίου Αδελφών Ουρσουλινών(1916-1920


Νοσοκομείο Ναυπλίου

Τα μαγαζιά που έφτιαξαν οι πρόσφυγες γύρω από την σημερινό πάρκο Σταϊκόπουλου .

Συνοικισμός αναγκαστική απαλλοτρίωση  

Τοπογραφικό προσφυγικού σπιτιού

.

Related posts