MAXTV.gr

Κατά την τελική συζήτηση στην Ολομέλεια για το φορολογικό Νομοσχέδιο της Κυβέρνησης, τοποθετήθηκε ο Γιώργος Γαβρήλος, εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ. Λίγο μετά, η Αξιωματική Αντιπολίτευση  κατέθεσε ένταση αντισυνταγματικότητας για το απαράδεκτο και ισοπεδωτικό νομοσχέδιο της ΝΔ, που στοχοποιεί την μεσαία τάξη. https://www.youtube.com/watch?feature=shared&v=hD2Ckw1bAfM 

Ø  Η Κυβέρνηση έχει απέναντί της όλη την κοινωνία

Το Νομοσχέδιο αυτό έχει καταφέρει να συσπειρώσει όλη την κοινωνία και τον παραγωγικό κόσμο απέναντι στην Κυβέρνηση. Οι ρυθμίσεις είναι οριζόντιες, άδικες, εκδικητικές και καταστροφικές. Ο τεκμαρτός φόρος- το χαράτσι δηλαδή που επιβάλλεται- θα φέρει απανωτά λουκέτα και θα οδηγήσει στην ανεργία πολλούς επιστήμονες- ελεύθερους επαγγελματίες.

Το νέο φορολογικό εφαρμόζεται για τα εισοδήματα του 2023. Άρα μιλάμε για ρυθμίσεις με αναδρομικότητα, γεγονός που δεν έχει ξαναγίνει. Έχουμε την κατάργηση της αναλογικότητας της φορολογίας, αφού το τεκμαρτό εφαρμόζεται οριζόντια. Ισοπεδώνει την έννοια της επιχειρηματικότητας, δεν αποδέχεται την περίπτωση ζημιών αλλά ούτε και εξόδων λειτουργίας. Και τέλος, αποδεικνύει ότι η Κυβέρνηση είναι ανίκανη να ελέγξει την φοροδιαφυγή.

Ø  Διαλύει τους μικρούς, αφήνει ανενόχλητους τους μεγάλους

Με ψέματα και απάτες ο κ. Μητσοτάκης υποσχέθηκε φορολογική δικαιοσύνη και τελικά οδηγεί σε μια κρίση άνευ προηγουμένου τους ελεύθερους επαγγελματίες. Η ΝΔ σπρώχνει στην απόγνωση την μεσαία τάξη. Εξαπολύει ένα άνευ προηγουμένου κυνήγι στην μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, σα να ήταν κατ΄ επάγγελμα φοροφυγάδες. Αλήθεια πόση υποκρισία όταν κατηγορούσαν τον ΣΥΡΙΖΑ ότι κυνηγάει την μεσαία τάξη;

Ταυτόχρονα, όμως αφήνει  ανενόχλητα τα μεγάλα συμφέροντα να διαφεντεύουν τις τιμές και να αισχροκερδούν εις βάρος των νοικοκυριών. Τι έχει γίνει με εκείνα τα πολυδιαφημισμένα πρόστιμα στις μεγάλες εταιρείες τροφίμων που αισχροκερδούν; Τι έχει γίνει με τους φόρους στα υπερκέρδη των διυλιστηρίων και των εταιρειών ενέργειας;

Και ποιος επιτέλους θα μας εξηγήσει ποιους αφορούν οι φοροελαφρύνσεις που έχει μέσα στο Νομοσχέδιο; Με το Άρθρο 49 μειώνεται κατά 60% ο φόρος συγκέντρωσης κεφαλαίου από 0,5 % σε 0,2 % και με το Άρθρο 50 μειώνεται κατά 50% ο φόρος πώλησης εισηγμένων μετοχών από 2% σε 1%. Συνολική απώλεια για το Δημόσιο, 43εκ ευρώ!

Είναι πια προφανές ότι αυτή η Κυβέρνηση δεν έχει την πρόθεση να προστατέψει την κοινωνία. Εξυπηρετεί συγκεκριμένα συμφέροντα και δεν νοιάζεστε για το πώς διαβιεί ο κόσμος. Αναλγησία, ψέματα, επικοινωνιακή διαχείριση και εφαρμογή της έκθεσης Πισσαρίδη, κατά γράμμα, με στόχο να κλείσει τους μικρούς της αγοράς και να ανοίξει δρόμους για τους μεγάλους.

Ø  Αντισυνταγματικός ο πυρήνας του Φορολογικού Νομοσχεδίου

Ο ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ κατέθεσε αίτηση αντισυνταγματικότητας ενάντια στην λογική της Κυβέρνησης να συσχετίσει τον μισθό του ιδιωτικού υπαλλήλου, με το ύψος του τεκμαρτού εισοδήματος. Υπάρχουν σχετικές αποφάσεις του ΣτΕ, με την πιο πρόσφατη να έχει εκδοθεί το 2019 οι οποίες είναι αντίθετες με τις ρυθμίσεις σας. Δεν γίνεται να συσχετιστεί ο μισθός με το τεκμαρτό εισόδημα των ελεύθερων επαγγελματιών γιατί στην επιχειρηματικότητα υπάρχουν ζημιές και άλλοι παράγοντες που επηρεάζουν το εισόδημα. χωρίς να λαμβάνουμε υπόψη τις ζημίες, το ρίσκο και όλα αυτά που συνοδεύουν έναν ελεύθερο επαγγελματία στη δραστηριότητά του.

Ø  Ανάγκη για αλλαγή πολιτικήςΟ ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ πιστεύει ότι κοινωνία χρειάζεται άμεσα αλλαγή πολιτικής: Αύξηση μισθών και συντάξεων. Επαναφορά της ρύθμισης για την απόδοση της 13ης σύνταξης, που καταργήσατε με μένος.  Αφορολόγητο για όλους στις 10.000 ευρώ. Κοινωνική δικαιοσύνη, φορολογική δικαιοσύνη και επαναφορά ενός Κράτους δικαίου που θα τους περιλαμβάνει όλους. 

Related posts