MAXTV.gr
ΕΛΛΑΔΑ ΣΗΜΕΡΑ

Η Ελληνική εφαρμογή που δείχνει πόσες κεραίες είναι κοντά σου

Η Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας έχει δημιουργήσει την εφαρμογή e-κεραίες για συσκευές smartphones, tablets και πλήθος άλλων συσκευών που έχει σαν στόχο να την αξιόπιστη ενημέρωση για τα επίπεδα των μετρήσεων ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας. Ο χρήστης μπορεί να αναζητήσει όλα τα αποτελέσματα των μετρήσεων που έχουν γίνει σε σταθμούς κεραιών.

Μάλιστα, αν ο χρήστης ενεργοποιήσει και τη δυνατότητα εύρεσης της τοποθεσίας στη συσκευή του θα βλέπει και τις μετρήσεις που έχουν γίνει για τις κεραίες γύρω από το σημείο το οποίο βρίσκεται. Αν ενδιαφέρεσαι να δεις μετρήσεις μια άλλη περιοχή της επιλογής σου, το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να μετακινήσεις την πινέζα και να κάνεις κλικ σε οποιοδήποτε σημείο του χάρτη.

Η εφαρμογή έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και μπορούμε να δούμε τα πάντα για τις κεραίες γύρω μας, ενώ θα μας βοηθήσει να βρούμε και το βέλτιστο σημείο στο σπίτι μας, που θα έχουμε την καλύτερη λήψη. Επίσης με τα δεδομένα από τις μετρήσεις ακτινοβολίας, μπορούμε να δούμε ποια σημεία το σπιτιού μας χτυπάνε περισσότερο οι κεραίες, αν και η ακτινοβολία που εκπέμπουν είναι μη ιωνίζουσα και όχι βλαβερή.

Μπορείτε να την κατεβάσετε για Android από ΕΔΩ και για iOS από εδώ.

Related posts