MAXTV.gr

Σε προγραμματισμένες επισκέψεις των Οργανώσεων Μελών Ναυπλίου και Ερμιονίδας, με την παρουσία του υπ. Βουλευτή, κ. Γιώργου Γαβρήλου, υπήρξε ενημέρωση από τη Διοίκηση και το Προσωπικό για την κατάσταση των δύο δομών.

Μεγάλα τα ελλείμματα και οι ανάγκες για στελέχωση, ιατρικού κυρίως προσωπικού, και για τις δύο δομές Υγείας, αλλά και για αναβάθμιση των εγκαταστάσεων τους.

Ωστόσο, αυτό που κρίνεται ως επείγον είναι η πρόσληψη ενός Παιδιάτρου για τη Νοσηλευτική Μονάδα Ναυπλίου και δύο Γενικών Ιατρών για το Κέντρο Υγείας Κρανιδίου. Οι συγκεκριμένες ελλείψεις δημιουργούν τεράστια προβλήματα στη λειτουργία των μονάδων και στο ΕΚΑΒ και αφήνουν χωρίς κατάλληλη παροχή Υπηρεσιών Υγείας χιλιάδες πληθυσμού, ανάμεσά τους και παιδιά. Πρέπει άμεσα να προκηρυχθούν οι παραπάνω θέσεις γιατρών. Ειδικότερα για τους επόμενους θερινούς μήνες, θα πρέπει να γίνουν άμεσα αποσπάσεις των συγκεκριμένων ειδικοτήτων προς αυτές τις δομές.

Η πολιτική της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας θέλει ένα Ιδιωτικό Σύστημα Υγείας και έχει εγκαταλείψει το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ απευθύνεται με το πρόγραμμά του στον ελληνικό λαό και παρουσιάζει συγκεκριμένες προτάσεις για την ανασυγκρότηση του ΕΣΥ. 

Ειδικότερα: Αποκαθιστά τον δηµόσιο χαρακτήρα του ΕΣΥ µε ακύρωση των νόµων της Ν.Δ. για τις εργασιακές σχέσεις των γιατρών και την ιδιωτικοποίηση του συστήµατος Υγείας. Θεσπίζει εισαγωγικό µισθό 2.000 ευρώ για τους γιατρούς. Εντάσσει τους νοσηλευτές στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλµατα. Θεσµοθετεί δέσµη κινήτρων για την προσέλκυση ιατρικού δυναµικού σε δυσπρόσιτες/νησιωτικές περιοχές.

 Μονιµοποιεί όσους επικουρικούς γιατρούς βρέθηκαν στην πρώτη γραµµή της πανδηµίας. Προχωρά σε 15.000 στοχευµένες προσλήψεις σε βάθος τετραετίας. Ιδρύει 380 Τοπικές Μονάδες Υγείας σε όλη τη χώρα. Αυξάνει τις δηµόσιες δαπάνες για την Υγεία, µε στόχο τη σύγκλιση µε τον ευρωπαϊκό µέσο όρο σε βάθος τετραετίας.

Related posts