MAXTV.gr

Ο βουλευτής Αργολίδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Ανδρέας Πουλάς συναντήθηκεμε τους εργαζόμενους και τους εκπροσώπους του συλλόγου οικογένειας και φίλων του Πολυδύναμου Κέντρου ΚΕΘΕΑ ΚΥΤΤΑΡΟ ΟΞΥΓΟΝΟ στο Ναύπλιο.

Το Πολυδύναμο Κέντρο, προσφέρει υπηρεσίες συμβουλευτικής υποστήριξης, βραχείας, ήπιας ή εντατικής παρέμβασης σε ανθρώπους που αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τα ναρκωτικά, το αλκοόλ, τα τυχερά παιχνίδια και το διαδίκτυο. Εφόσον κρίνεται αναγκαίο παραπέμπουν σε εξειδικευμένες δομές, όπως θεραπευτικές κοινότητες, μονάδες ψυχικής υγείας κ.λπ., ενώ υποστηρίζουν συστηματικά και τα πρόσωπα του στενού οικογενειακού περιβάλλοντος. Όλες οι υπηρεσίες παρέχονται δωρεάν, χωρίς λίστες αναμονής, με σεβασμό στο απόρρητο.

Παράλληλα, η Κινητή Μονάδα που διαθέτει το Κέντρο απευθύνεται στον πληθυσμό των ατόμων που διαμένει σε περιοχές εντός και εκτός αστικού ιστού και έχει ως βασική στόχευση την διευκόλυνση της πρόσβασης των ατόμων σε πρωτοβάθμιες υπηρεσίες αντιμετώπισης των εξαρτήσεων.

Ο βουλευτής, ενημερώθηκε σχετικά με τον ρόλο του κέντρου, τις υπηρεσίες που προσφέρει, την αποτελεσματικότητα των προγραμμάτων, τα προβλήματα που αντιμετωπίζει και τις προοπτικές για το μέλλον του.

Οι εργαζόμενοι εξέφρασαν την αγωνία τους για το επικείμενο νομοσχέδιο που θα καταθέσει η κυβέρνηση για την Ψυχική Υγεία και τις αλλαγές που αυτό θα επιφέρει στα Κέντρα του ΚΕΘΕΑ. Επίσης συζητήθηκε και το εργασιακό μέλλον των ανθρώπων που εργάζονται σήμερα στα ΚΕΘΕΑ, οι οποίοι κατά πλειοψηφία δεν είναι μόνιμοι αλλά εργάζονται μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων.

Ο κ. Πουλάς δήλωσε την αμέριστη συμπαράσταση του στα υφιστάμενα προγράμματα του ΚΕΘΕΑ τα οποία αποτελούν πρότυπα σε Ευρωπαϊκό επίπεδο για την δομή, λειτουργία και αποτελεσματικότητά τους και δεσμεύτηκε για πλήρη στήριξη τους εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

Ο δημόσιος και δωρεάν χαρακτήρας των Θεραπευτικών Προγραμμάτων και το σπουδαίο έργο που προσφέρουν σε συνανθρώπους μας, οι οποίοι βιώνουν διάφορες μορφές εξάρτησης, θα πρέπει να διαφυλαχθούν με κάθε τρόπο.

Related posts