MAXTV.gr
ΑΡΓΟΛΙΔΑ ΤΩΡΑΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΛΙΟΥΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Εντυπωσίασε η σύμπραξη των Μουσικών Σχολείων Αργολίδας, Δράμας και Καστοριάς την Τσικνοπέμπτη στην Πρόνοια

Στο πλαίσιο των καινοτόμων δράσεων και συνεργασιών των μουσικών σχολείων, το Μουσικό Σχολείο Αργολίδας προσκάλεσε το Μουσικό Σχολείο Δράμας και Καστοριάς και τα παραδοσιακά μουσικά σύνολά τους, τα οποία παρουσίασαν την Τσικνοπέμπτη στην Πρόνοια ένα μουσικό πρόγραμμα με παραδοσιακά τραγούδια της Αργολίδας και της Μακεδονίας.

Αυτά́ τα υπέροχα παιδιά προσέφεραν αισθητική́ και πνευματική́ απόλαυση στο κοινό́, που είχε κατακλείσει την πλατεία Εθνοσυνέλευσης, παρασύροντας το με το ρυθμό και τη φρεσκάδα τους.

Εκατό περίπου παιδιά άγνωστα μεταξύ́ τους από́ διαφορετικές περιοχές συνέπραξαν αρμονικά́, σταθήκαν δίπλα δίπλα ενώνοντας τις φωνές τους και τραγούδησαν υπηρετώντας την τέχνη της μουσικής.

Σαντούρια, κανονάκια, τύμπανα λαούτα, κιθάρες και βιολιά́ στη σειρά́ έδωσαν την αίσθηση ότι η ελληνική́ παραδοσιακή́ μουσική́ συνεχίζει να ζει μέσα από́ τα ίδια τα νέα παιδιά́ και τους μουσικούς δασκάλους που δίνουν την ψυχή́ τους.

Στην όμορφη εκδήλωση συνεισέφεραν τα μέγιστα τα Δημοτικά σχολεία, 1ο και 3ο,

τα οποία την διάνθισαν με γαϊτανάκια και παραδοσιακούς αποκριάτικους χορούς.

Το Δήμο Ναυπλιέων εκπροσώπησε ο αντιδήμαρχος πολιτισμού, Κώστας Καράπαυλος, ο οποίος άνοιξε την εκδήλωση καλωσορίζοντας τους μετέχοντες των εκδηλώσεων και τους παρευρισκόμενους. Το γλέντι συνεχίστηκε στα σοκάκια του Ναυπλίου.

Τα «μουσικόπαιδα» με αφετηρία το τρίτο δημοτικό σχολείο και τα μουσικά τους όργανα ανά χείρας διέσχισαν τραγουδώντας όλη τη πόλη μεταφέροντας τον παλμό της αποκριάς.

Related posts