MAXTV.gr

Παγκόσμια Ημέρα της γυναίκας: Επενδύστε στις γυναίκες – Επιταχύνετε την πρόοδο Η Ημέρα της Γυναίκας για το 2024 είναι αφιερωμένη στο κάλεσμα «Επενδύστε στις γυναίκες: Επιταχύνετε την πρόοδο».

Η ημέρα της γυναίκας έρχεται να μας υπενθυμίσει τους αγώνες για την προάσπιση των δικαιωμάτων των γυναικών και σηματοδοτεί ένα παγκόσμιο κάλεσμα για ισότητα των φύλων, δικαιοσύνη, κατάργηση έμφυλων στερεοτύπων, διακρίσεων και πάταξη της οποιασδήποτε μορφής βίας εναντίον των γυναικών.

Επιτακτική ανάγκη για τη γυναίκα σύζυγο, μητέρα, εργαζόμενη αποτελεί η διασφάλιση της αρχής της ισότητας ευκαιριών και της ίσης μεταχείρισης ανδρών και γυναικών στην εργασία, την απασχόληση, τον αθλητισμό και στην πάταξη διακρίσεων λόγω οικογενειακής κατάστασης.

Αυτό επιτυγχάνεται επενδύοντας στις γυναίκες μέσω της εκπαίδευσης, της ίσης μεταχείρισης εργασιακών ευκαιριών και ίσης αμοιβής μεταξύ ανδρών και γυναικών, την αμέριστη στήριξη στην οικογένεια και την έμπρακτη προώθηση της συμμετοχής των γυναικών στα κέντρα λήψης αποφάσεων.

Μέσω της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας μπορούμε να πυροδοτήσουμε θετικές αλλαγές ανακαλύπτοντας τη δύναμη της επένδυσης στις γυναίκες, μετατρέποντας τις προκλήσεις σε ευκαιρίες ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης και συνειδητοποίησης πως το 2024 ακόμα – δυστυχώς τα δικαιώματα πολλών γυναικών στη χώρα μας και παγκόσμια πλήττονται.

Εξακολουθούν να στερούνται την ισότιμη πρόσβαση στην κοινωνία και συνεχίζουν να είναι θύματα σεξιστικών συμπεριφορών και έμφυλης βίας δίπλα μας… Αυτό πρέπει να αλλάξει χθες, αν θέλουμε την πρόοδο και την ευημερία των κοινωνιών μας!

ΠΑΝΟΒΡΑΚΟΥ ΕΛΕΝΑ

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΦΥΛΩΝ Δ.Ε.Ε.Π ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

Related posts