MAXTV.gr

Στη συνεδρίαση της ΔΕΣΑ της 08/11/2023 συζητήθηκαν μεταξύ των εκπροσώπων των Αγροτικών Συνεταιρισμών της Αργολίδας τα ζητήματα εμπορίας των εσπεριδοειδών για την τρέχουσα εβδομάδα.

ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΕΣΠΕΡΙΔΟΕΙΔΩΝ 08/11/2023

· Υπάρχει αυξημένη ζήτηση εσπεριδοειδών και μικρή προσφορά στην Ευρωπαϊκή αγορά.

· Προβλέπεται περαιτέρω αύξηση της ζήτησης τις επόμενες εβδομάδες.

· Η χρονιά είναι όψιμη, τα προϊόντα έχουν άριστα ποιοτικά χαρακτηριστικά, αλλά υπολείπονται σε βάρος, που θα αυξηθεί το επόμενο διάστημα.

· Συστήνεται στους παραγωγούς αυτοσυγκράτηση στην προσφορά, ώστε τα προϊόντα να αποκτήσουν οικονομικά αποδοτικό βάρος.

ΤΙΜΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥ* 08/11/2023

ΝΑΒΕΛΙΝΕΣ: 0,46 €/kg

ΚΛΗΜΕΝΤΙΝΕΣ: 0,81 €/kg

*Οι παραπάνω τιμές αφορούν σε προϊόντα Α’ ποιότητας και είναι ΜΙΚΤΕΣ. Συμπεριλαμβάνουν δηλαδή όλα τα κόστη (συλλογή, καλλιέργεια, εισφορές, αποσβέσεις, κ.λπ.).

ΤΙΜΕΣ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΩΝ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ SUPER MARKET

Οι τιμές των Ελληνικών πορτοκαλιών ΝΑΒΕΛΙΝΑ στα super market την τρέχουσα εβδομάδα είναι 1,10-1,15 €/kg (bestcart.gr). Δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών περί τιμών πορτοκαλιών στα super market στα 2,5 €/kg, αναφέρονται στο πρόσκαιρο γεγονός που παρατηρείται κάθε χρόνο τους μήνες Οκτώβριο – αρχές Νοεμβρίου, λόγω της προσφοράς μόνο εισαγόμενων πορτοκαλιών και της εγχώριας, όψιμης, ποικιλίας ΒΑΛΕΝΤΣΙΑ, η οποία ολοκλήρωσε την εμπορική της πορεία για φέτος με την εμφάνιση της ΝΑΒΕΛΙΝΑΣ και οι τιμές προσαρμόστηκαν σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα.

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
epitropicoop@gmail.com

Related posts