MAXTV.gr

Υπεγράφη αρχές της βδομάδας προγραμματική σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και των τεσσάρων Δήμων της Αργολίδας αναφορικά με τα κέντρα κοινότητας.

Τα Κέντρα Κοινότητας τα οποία αποτελούν συμπληρωματικές δομές των κοινωνικών υπηρεσιών έχουν ως στόχο την εφαρμογή πολιτικών κοινωνικής προστασίας και καταπολέμησης του κοινωνικού αποκλεισμού καθώς και την ανάπτυξη ενός τοπικού σημείου αναφορά για την υποδοχή, την εξυπηρέτηση και την διασύνδεση των πολιτών με κοινωνικά προγράμματα και υπηρεσίες προνοιακού χαρακτήρα που υλοποιούνται σε τοπικό, περιφερειακό ή εθνικό επίπεδο.

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Άργους – Μυκηνών, Γιάννης Μαλτέζος ανέφερε:

Όσο υπάρχουν ακόμα συνάνθρωποι μας που έχουν την ανάγκη παροχής προστασίας και φροντίδας από το κράτος, οι Δήμοι πρέπει να στέκονται δίπλα τους. Η σημερινή προγραμματική σύμβαση αναδεικνύει τόσο την ανάγκη σύμπλευσης και συνεργασίας και των τεσσάρων δήμων του νομού με την Περιφέρεια Πελοποννήσου όσο και το υπαρκτό ζήτημα κοινωνικής προστασίας που έχουν αρκετοί συμπολίτες μας. 

Στο τρέχον ΕΣΠΑ υπάρχουν πολλές προγραμματισμένες κοινωνικής προστασίας και αλληλεγγύης, τις οποίες και θα εκμεταλλευτούμε στο έπακρο και σ είμαστε ένας Δήμος με αρκετές και πολυάριθμες ευαίσθητες ομάδες

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Related posts