MAXTV.gr

Από το βήμα της 12ης Γιορτή Ροδιού της Ερμιόνης, όπου παρευρέθηκε σήμερα ο Γιώργος Γαβρήλος, έδωσε συγχαρητήρια στους συν- διοργανωτές για την επιμονή και το όραμά τους και εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επιτυχία του θεσμού. 

Όπως σημείωσε ο βουλευτής Αργολίδας, η γιορτή Ροδιού συμβάλλει σημαντικά στο πολιτιστικό και αναπτυξιακό κεφάλαιο της περιοχής, αναδεικνύει τις ιδιαιτερότητες του τόπου της Ερμιονίδας, ενώ δίνει και την ευκαιρία στον κόσμο να εξοικειωθεί με τα οφέλη του σπάνιου αυτού προϊόντος.

Στη συνέχεια της ομιλίας του ο Τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ τόνισε ότι ο πρωτογενής τομέας της χώρας έχει να προσφέρει πολλά στην εθνική Οικονομία, όμως μια σειρά πολιτικών έχουν κάνει τον αγρότη να ζει με την αγωνία της επιβίωσης. Οι παραγωγοί σήμερα είναι σε αδιέξοδο, καθώς έχουν να παλέψουν με τις συνεχώς μειούμενες τιμές, στις οποίες αναγκάζονται να πουλάνε τα προϊόντα τους, αλλά και με το αυξημένο καλλιεργητικό κόστος. Αποτέλεσμα, το εισόδημα των παραγωγών να έχει καταρρεύσει, την ώρα που η Κυβέρνηση παρακολουθεί αμέτοχη και ανεχόμενη ουσιαστικά τα ασύδοτα καρτέλ στην ενέργεια και την αγορά των τροφίμων. Περαιτέρω, η νέα ΚΑΠ, το ΕΣΠΑ και το Ταμείο Ανάκαμψης δεν φαίνεται να είναι στραμμένα στην στήριξη του πραγματικού παραγωγού, γεγονός που δεν δημιουργεί συνθήκες ελπίδας για ανάκαμψη του κλάδου.

Για όλους τους παραπάνω λόγους, σημείωσε ο Γιώργος Γαβρήλος, αλλά κυρίως γιατί ο οικονομικός και κοινωνικός ιστός της χώρας διέρχεται μια σοβαρή κρίση επιβίωσης, πρέπει άμεσα να υπάρξουν άλλες πολιτικές που θα στοχεύσουν στην ενίσχυση του πρωτογενούς και μεταποιητικού τομέα και θα δώσουν ανάσα στον κόσμο του μόχθου και της γης.

Τέλος, αναφερόμενος στα τοπικά ζητήματα σημείωσε, πως ειδικά στην Ερμιονίδα, μια περιοχή με πολλά προβλήματα λειψυδρίας και υφαλμήρωσης, οι αγρότες αισθάνονται εγκατάλειψη και αδιαφορία από την παρούσα Κυβέρνηση. Από τον Ιούλιο του 2019, όταν και η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ υπέγραψε την ένταξη σε πρόγραμμα χρηματοδότησης του έργου της μεταφοράς του νερού του Αναβάλου στην Ερμιονίδα, έχουν περάσει 5 χρόνια διακυβέρνησης της ΝΔ, με την υλοποίηση του έργου να μην έχει προχωρήσει καν, την ώρα που οι υποσχέσεις από τους ιθύνοντες έρχονται και φεύγουν και οι παραγωγοί ζητάνε λύσεις.

Related posts